Jedite najveći obrok u ovo vreme i kilogrami će početi da se TOPE!

Autor: telegraf.rs

Lifestyle

06.06.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mršavljenje se nikad ne dešava preko noći, ali postoje neke jednostavne stvari koje vam mogu pomoći da znatno ubrzate taj prces.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bitno je da ručamo pre 15 sati

Iako su zdrava ishrana i redovno vežbanje ključni igrači u gubitku težine, nova studija pokazuje da i vreme obroka može igrati veliku ulogu.

Većina ljudi, svoj najveći obrok jede u večernjim satima, ali studija objavljena u "Američkom časopisu kliničke ishrane" otkriva da ako pola svojih dnevnih kalorija unosite u podne možete da izgubite veću količinu telesne mase.

To znači da vaš ručak treba da bude veći i kaloričniji od večere. Učesnici istraživanja koji su tokom ručka unosili 50 procenata svojih dnevnih kalorija i samo 20 procenata kalorija za večeru su izgubili višak sala sa stomaka za samo 12 nedelja. Oni koji su jeli svoj najveći obrok za vreme večere su izgubili nešto više od pola sala sa stomaka u istom periodu. Obe grupe su unosile istu količinu kalorija.

Još jedna studija sa Harvard Univerziteta je otkrila specifično vreme kada treba da jedete svoj najveći obrok kako biste izgubili najviše kilograma.

Doručak treba da se pojede pre devet časova. Podaci američkog zdravstvenog centra za gojaznost, pokazuju da je skoro 80 procenata ljudi koji su uspešno izgubili višak kilograma jelo doručak u ovo vreme.

Za uspešno mršavljenje bi trebalo da ručate pre 15 časova i večeru pojedete pre 19 časova. Istraživanje je otkrilo i da oni koji ručaju ranije gube više kilograma od onih koji jedu kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading