SIROGOJNO OSVOJILO NJUJORK: Srpske kreacije na najpoznatijoj Nedelji mode

Autor:

Lifestyle

13.02.2018

11:51 >> 11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski dizajner Džordž Stajler u nedelju je predstavio svoju kolekciju na Nedelji mode u Njujorku u organizaciji agencije Art Hearts Fashion.

RepublikaFoto: Nino Rakichevich
Džordž Stajler na crvenom tepihu sa svojim modelima

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio učešće na Njujorškoj nedelji mode jer je to najveći modni centar u Americi. Nakon uspešnih revija u Los Anđelesu predstavio sam se i njujorškoj publici. Jako sam zadovoljan reakcijama i drago mi je sto sam predstavljao Srbiju na ovako velikom događaju - izjavio je za Srpski telegraf srpski dizajner Džordž Stajler.

RepublikaFoto: Nino Rakichevich
Džordž Stajler

Revija je održana u predivnom ambijentu najstarije sinagoge u Njujorku i prostor se fantastično uklopio uz Stajlerove unikatne kreacije. Kolekcijom je dominirala trikotaža, rušno rađeni kaputi, ali i scenski kostimi. Posebnu pažnju privukle su kreacije koje je dizajnirao u saradnji sa kompanijom Sirogojno Style iz Srbije. Ručno rađeni motivi na jaknama inspirisani su srpskom tradicijom, a na jednom od modela mogao se videti i Hram Svetog Save.

- U Srbiji sam radio na kolekciji koju ću sada da predstavim. Sarađujem sa poznatom srpskom kompanijom Sirogojno stajl. To je odeća koju pletilje ručno prave u zlatiborskim krajevima. Na taj način ću pokušati da deo srpske tradicije i kulture pokušati da predstavim i u tom delu sveta. Već smo radili ručno pravljene jakne koje su se jako dopale ljudima u Njujorku - otkrio nam je kreator uoči revije.

RepublikaFoto: Nino Rakichevich
Džordžovi modeli

Stajler je i na ovom projektu sarađivao sa meksičkim dizajnerom Džimijem Garsijom koji je kreirao oglavlja i krune. Jednu od kreacija nosila je i srpska manekenka Tara Šljukić.

Džordž je poznat po svom multikulturalnom pristupu modi i promovisanju naše kulture i tradicije u svetu. Njegov brend postoji nešto više od 5 godina i domaći je dizajner sa najvećim brojem internacionalnih revija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading