RADIJALNIM TALASIMA OBRIŠITE CELULIT

Autor:

Lifestyle

07.12.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja moderne žene, ali i muškaraca koji vode računa o svom fizičkom izgledu. Zato je uklanjanje efekta pomorandžine kore jedan od glavnih ciljeva sve većeg broja kozmetičkih preparata i tretmana. O tome zašto se javlja ova neugledna pojava na koži, ali i koji je najbolji način da je se rešite, za Srpski telegraf objašnjava dr Dubravka Đerić, dermatolog na odeljenju za dermatokozmetologiju u Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Dr Dubravka Đerić

85 do 98 odsto žena starosti preko 20 godina ima neki oblik celulita

 

- Najčešći uzroci nastanka celulita su i nepravilna ishrana, nedovoljno fizičke aktivnosti, previše sedenja ili stajanja, preuska odeća. Celulit nije samo estetski problem već i svojevrstan pokazatelj nezdravog načina života. Procena je da 85-98 procenata žena starosti preko 20 godina ima neki oblik celulita. Ženski hormon estrogen, a u manjoj meri progesteron i prolaktin, imaju važnu ulogu u nastajanju celulita. Estrogen je hormon koji podstiče nagomilavanje masti na stomaku, bokovima i gluteusima, a progesteron utiče na slabljenje venskog tonusa i zadržavanje tečnosti u organizmu - objašnjava dr Đerić i kaže da u ishrani treba izbegavati grickalice i slatkiše, hranu bogatu zasićenim mastima i proteinima životinjskog porekla, konzerviranu, prezačinjenu i preslanu hranu, alkohol, kafu i nikotin.

Najčešći uzroci nastanka celulita su i nepravilna ishrana, nedovoljno fizičke aktivnosti, previše sedenja ili stajanja, preuska odeća

Dermatolog otkriva da od narandžine kore nisu pošteđene ni mršave devojke.

- Celulit se ne javlja samo kod gojaznih osoba, ali gojaznost ga pogoršava - kaže dr Đerić, koja tvrdi da je terapija akustičnim talasima "shock wave" jedna od efikasnijih metoda za uklanjanje ove neugledne pojave.

- Terapija udarnim radijalnim talasima koristi kinetičku energiju, koja se pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita: fibroza vezivnog tkiva oko kojeg se gomilaju masne naslage i protruziju (ispupčenje, prim. aut.) masnih ćelija u donje slojeve dermisa. Akustični talas podstiče proizvodnju kolagena i time dolazi do opuštanja i razbijanja stvrdnutih vlakana, čineći kožu glatkom i zategnutijom, uz oslobađanje masti, vode i toksina i bolju prokrvljenost tretirane regije - pojašnjava dermatolog i dodaje da je sam tretman brz (oko 30 minuta), efikasan, bezbolan i neagresivan.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Potrebno je uraditi seriju od šest do 12 tretmana u razmacima od dva dana (dva-tri tretmana nedeljno). Ovaj tretman je efikasan na regijama poput stomaka, natkolenice, bokova, zadnjice i ruku.

Cena tretmana je 2.000 dinara.

Hrana koja stvara problem

* grickalice
* slatkiši
* hrana bogatu zasićenim mastima i proteinima životinjskog porekla
* konzervirana, prezačinjena i preslana hrana
* alkohol
* kafa
* nikotin

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading