PRIRODNI RECEPTI ZA UKLANJANJE SEDIH VLASI: Pšenična trava umesto farbe

Autor:

Lifestyle

06.11.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prirodan proces pojave sedih za neke ljude je veoma neprijatan momenat, a drugi ne brinu o njima i ne kriju ih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pšenična trava

Uzrok ove pojave je pre svega genetski, pa ukoliko je neko od vaših predaka mlad osedeo, postoji mogućnost da će se i vama isto desiti.

Vlasi kose postaju sede kada telo proizvodi manje melanina, pigmenta koji se inače nalazi u folikulu dlake, a do toga dolazi zbog mnogih faktora. Osim genetike, tu su i stres (na poslu, putovanju, kod kuće...), nedostatak sna, način života (nezdrava ishrana i spavanje u čudne sate), starenje, nedostaci vitamina B5, B6 i B12, anemija i problemi sa štitnom žlezdom. Nedavna istraživanja pokazala su da pušači imaju dva puta veće šanse da osede pre vremena nego oni koji ne puše. Pored brojnih uzroka sede kose, postoje mnogi prirodni načini kako da sprečite i odložite stariji izgled, a da se ne podvrgnete hemijskim tretmanima kose.

  • AMLA Ulje od ove biljke ubrzava rast i pomaže da kosa bude gusta, a što je najvažnije - usporava stvaranje sedih vlasi.
  • ŽALFIJA Biljka koja se pokazala kao odlično sredstvo za pokrivanje sedih dlaka.
  • KOKOSOVO ULJE Rešenje za vraćanje boje sedoj kosi je korišćenje ovog ulja u kojem je tajna duge, lepe i jake kose. Kokosovo ulje bogato je ugljenim hidratima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima koji pružaju kosi potrebnu negu. Koristile su ga mnoge civilizacije i dokazano je kako je odličan lek za kosu. Redovna upotreba kokosovog ulja rezultiraće jakom, čvrstom, zdravom i sjajnom kosom. Zagrejte 2-3 kašike ulja oko 20 sekundi. Zatim, nežno masirajte koren kose s toplim kokosovim uljem. Pustite da se folikule dlake natope uljem (oko 10 minuta), pa isperite toplom vodom. Zatim šamponirajte kosu na uobičajen način i završite pranje regeneratorom. Ovo možete svakodnevno ponavljati kako biste dobili željeni efekat. Redovno korišćenje će definitivno pomoći da se oslobodite sede kose i dati vam zdravu, lepu i sjajnu kosu.
  • LJUSKE KROMPIRA Šolju ljuski krompira i dve šolje vode sipati u šerpu, pa zagrejati do ključanja. Kad provri, smanjiti temperaturu i ostaviti da lagano krčka pet minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti, pa procediti. Trebalo bi da dobijete tečnost braon boje. Dobijenom tečnošću namažite sede pramenove pomoću četke. Možete koristiti četku za farbanje ili onu za premazivanje testa, ali je u tom slučaju više ne koristite za pripremu hrane. Pre nanošenja tečnosti od ljuske krompira, kosu operite na standardni način šamponom i osušite.
  • ZELENI ČAJ Zeleni čaj je odličan preparat za brži rast kose zato što sadrži antioksidante. Možete ga piti, ali i koristiti kao deo šampona, losiona ili nekog drugog preparata za kosu.
  • ULJE GROŽĐA Toplo ulje semenki grožđa utrljajte u koren kose pre odlaska na spavanje. To radite dva do tri puta nedeljno.
  • MASKA OD JAJA Pomešajte jaje i 50 g maslinovog ulja. Zatim tu smesu nanesite na kosu, kosu zamotajte folijom i ostavite je da deluje jedan sat. Nakon toga, kosu operite nekim blagim šamponom i stavite balzam. Ovo praktikujte jednom nedeljno.
  • PŠENIČNA TRAVA Vratite boju sedim vlasima uz redovno konzumiranje svežeg soka od mlade pšenične trave. Ovaj napitak nam pruža mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sedih i vratiti sedoj kosi njenu prirodnu boju. Sok od pšenične trave ujedno je i odličan čistač krvi, te pomaže u podmlađivanju i regeneraciji kože. Zbog visokih udela hlorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima, pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i lekovitih prednosti. Najjeftiniji način za pravljenje soka je da sami posadite pšeničnu travu. Pšenica raste veoma brzo, a da biste je uzgojili potrebno vam je ekološko seme pšenice, treset i zemlja. Sok od pšenične trave možete iscediti uz pomoć sokovnika ili je samleti u blenderu, uz dodatak vode.

Kura pšeničnom travom

Tokom kure pšeničnom travom potrebno je izbaciti brzu i prerađenu hranu, GMO proizvode, slatkiše, masnu i tešku hranu. Mnogima je njen ukus neprijatan, ali možete ga prikriti mešanjem sa vodom, medom i/ili svežim sokovima. Konzumirajte sok 30 minuta pre obroka ili umesto obroka ako želite da smršate. Ova kura opskrbljuje telo hlorofilom, vitaminima i kiseonikom. Alkalizuje organizam i jača bioelektrični napon, važan za opšte zdravlje organizma, pa tako i kože i kose. Počnite s količinom od 30 ml soka na dan, koju postupno možete povećati do 30 ml dvaput dnevno. Na početku kure možete se osećati lošije, primetiti promjene u urinu i stolici. To je normalan deo procesa izbacivanja štetnih materija iz organizma. Ta faza traje samo nekoliko dana. Povećajte unos vode i nastavite s kurom. Evo i kako da je napravite:

Sastojci:

  • 30 ml soka od pšenične trave
  • šolja seckanog voća po izboru
  • šolja soka od pomorandže/limuna
  • kašika meda
  • malo vode

Priprema:

Izmiksajte sve sastojke u blenderu i odmah popijte ovaj zdravi i nutritivno bogati napitak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading