Kako da tvoja koža izgleda savršeno ovog leta!

Autor:

Lifestyle

06.06.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baš kao i odeća, u vreme letnih meseci vaša rutina nege lica takođe treba da bude laganija. Zato se prebacite na nežnije varijante proizvoda za čišćenje lica, kao što su micelarne vode za uklanjanje šminke. Zbog vrućine i vlage leti treba da omogućite koži da diše, pa ulja i "teže" kreme za lice zamenite laganijim kremama koje neće začepiti pore, a svakako će licu pružiti dovoljnu hidrataciju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

SPF zaštita

Faktor zaštite od sunčevih zraka (SPF) u kremama treba da bude što veći. Njih treba da koristite tokom cele godine, pogotovo tokom leta, kada ste češće napolju i time se izlažete štetnom UV zračenju. Budući da su kreme za sunčanje neretko teške teksture, što mnogima ne odgovara jer, osim osećaja težine na licu, mogu dovesti do začepljenih pora i uzrokovati akne, za svakodnevnu negu odaberite laganiju hidratantnu kremu koja već sadrži SPF. Svakako odaberite proizvod sa zaštitnim faktorom 30 ili većim. 

Piling 

Jedna od ključnih stavki nege kože lica je redovan piling, koji pomaže koži da se obnovi tako što ubrzava proces odstranjivanja odumrlih ćelija i nečistoća te je njeguje i revitalizira. Osim toga, redovnim pilingom omogućavamo drugim proizvodima za negu da bolje prodru u pore i samim tim imaju bolji učinak.

Piling za lice ne treba da bude pregrub kako ne bi oštetio kožu, ali ni preblag jer onda nema nikakvog učinka. Zato isprobajte piling  baziran na organskom pirinču i bio-voću, zbog čega ima savršenu teksturu. Pirinač je odličan prirodni sastojak za eksfolijaciju kože, a  istodvremeno je blag i učinkovit, pa će vašu kožu da učini negovanom i blistavom. Dolazi u tri varijante - za normalnu, suvu i mešovitu kožu. Isprobajte onaj koji najviše odgovara vašim potrebama i uživajte u savršeno negovanoj i očišćenoj koži!

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Letnja šminka

Kao što preparativna kozmetika leti treba da bude laganija, isto je i s dekorativnom. Omogućite svojoj koži da diše tako što ćete teške  pudere zameniti laganom bb kremom, koja će tonirati lice, ali će ga ostaviti i prozračnim. Leti uvek važi pravilo "manje je više" - malo bb kreme, bronzera ili rumenila.  Maskara i sjaj za usne sasvim su dovoljni da zablistate, a neće začepiti pore.

Umivanje hladom vodom

Tokom letnjih meseci lice uvek umivajte hladnom ili mlakom vodom koja će  dati svežiji izgled i neće  isušiti vaše lice  kao što je to slučaj s toplom vodom. Osim toga, hladna voda utiče na cirkulaciju, pa će i vaš ten odmah izgledati bolje, a ujutro smanjuje natečenost lica s kojom se mnoge žene suočavaju nakon ustajanja. 

Hidratacija

I za kraj najbitnije - hidratacija. Leti se pojačano znojimo i potrebno je nadoknaditi izgubljenu tečnost, a najbolji je način, naravno, piti mnogo vode. Zato uvek sa sobom nosite flašicu vode i svako malo popijte gutljaj ili dva. Tokom dana treba da popijete najmanje dve litre, a poželjno je i više. Neka vam to postane navika i videćete  koliko će se hidratacija odraziti na izgled vašeg lica - biće svežije i punije, a i vi ćete se osećati bolje. 

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading