Želite dugu kosu ali ona nikako da poraste? Primenite ove savete i zalepršajte

Autor:

Lifestyle

31.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge dame žele da imaju dugu kosu ali im to ne uspeva. To se najčešće dešava zbog nepravilne nege kose.

RepublikaFoto: Printscreen/Instagram/wellacolorcharm
Foto:Ilustracija

Da bi ste podstakli rast dlake potrebno je da se pridržavate nekoliko saveta i rezultati neće izostati.

Regenerator

Svaki put kada operete kosu, nanesite regenerator. On je zakon! Pored stilozovanja kose i ostalih spoljašnjih faktora kojima su vaše vlasi izložene, način obnavljanja kose u vidu regeneratora se uvek savetuje. Nanošenjem se jača kosa i nadomešćuju se uzgubljeni proteini i lipidi spoljašnjeg sloja kose.

Ne perite je svaki dan

Neverovatno je koliko žena izbegava regenerator, a možda je bolje da izbegavaju korišćenje šampona svakog dana. Većina njih sadrži snažne sastojke, koji osim prljavštine, uklanjaju i sloj prirodnih ullja nužnih za zdravu kosu.

Uvek se odlučujte za one šampone koji nemaju sulfate i koncetrišite se da više perete koren kose, a ne vrhove.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kosu uvek češljajte nežno kako ne biste oštetili vlasi

Maska jednom nedeljno

Iako vam deluje kao da imate mnogo posla, ali maska za kosu jednom nedeljno je takođe jedan od obaveznih metoda negovanja frizure. Townsend preporučuje nanošenje maske ili tremanskog ulja jednom nedeljno i to bez obzira da li imate frizuru ili je štitite preparatima za stajling.

Nežno češljanje

Agresivno ili nemarno češljanje vlasi može izazvati mnogo fizičke štete po vlasi, što pak sprečava zdrav rast kose. Dok raščešljavate kosu, počnite od vrhova i nežno pređite na koren kose, savetuje cosmopolitan.hr.

Instinktivno kosu češljamo od korena prema dole, ali tako male zapetljaje činimo većima i tako se zapravo i čupamo. Umesto da koristite stari češalj koji vam stoji odložen godinama u kupatilu, nabavite četku sa prirodnim dlakama vepra jer se njome prirodna ulja iz vlasišta glave ravnomerno raspoređuju po vlasima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading