ZABORAVITE NA SKUPE TRETMANE: Sami usporite starenje uključivanjem OVIH sedam namirnica u jelovnik!

Autor:

Lifestyle

17.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nega za usporavanje starenja nikada nije bila dostupnija, jednostavnija i raznovrsnija, ali pre nego se odlučite za preskupe tretmane pomoć potražite u svojoj kuhinji!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pre svega je važno ne zaboraviti na fizičku aktivnost koja utiče na kožu povećavajući protok krvi , donoseći kiseonik i hranjive stvari. Spavajte dovoljno i krećite se. Pešačite do posla i nazad. Bavite se umereno sportom. Prekomerno vežbanje nije poželjno. Nemojte pušiti - pušenje menja strukturu kolagena i ubrzava nastanak karakterističnih "pušačkih bora“, navodi "Ordinacija.hr".

Ove namirnice će usporiti starenje kože:

1. GROŽĐE

Istraživanja pokazuju da ekstrakt semenki grožđa može povisiti nivo antioksidanata u telu. Takođe je dokazano da održava kolagen i elastičnost kože. Na dan bi trebalo pojesti oko 450 grama grožđa kako bi on povoljno delovao na vaš izgled.  Ili prepolovite bobice grožđa i utrljajte ga u bore i borice. Ostavite nekih 20-ak minuta, isperite mlakom vodom i osušite na vazduhu, bez brisanja peškirom.

2. LIMUN

Limun je bogat izvor vitamina C, a on se često koristi za posvetljivanje pega te za izjednačavanje tona kože. Limun će stegnuti pore i posvetliti vaš ten. Šećer je prirodni piling zbog granulastog oblika zrnaca, osim toga izvor je glikolne kiseline koja ujednačuje ton kože, čisti pore i odstranjuje mrtve ćelije kože.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. PARADAJZ

Paradajz može delovati i lepo na vašu kožu - zatvarajući pore, a pritom i hladi vaše lice. On sadrži velike količine vitaminima A i C, a poznato je da može čistiti akne i posvetliti tamne mrlje na koži. Antioksidanti se u paradajzu nalaze u velikim količinama, a pogoduju masnoj koži, smanjujući proizvodnju i lučenje masti, zatvaraju pore i bore se protiv bora!

4. TUNJEVINA

Tunjevina, i ostale namirnice bogate Omega3 masnim kiselinama poput lososa i sardina, vašu će kožu učiniti lepšom i zdravijom, i zaštititi vas od nastanka raka kože.

5. ĐUMBIR

Đumbir je prirodni antioksidant i pomaže u borbi protiv svih bakterija i upala, što pak sprečava i gubitak kolagena.

6. ŠIPAK

Šipak ima "anti-ejdžing" delovanje i može pomladiti kožu iznutra, ali jednako tako i spolja. Šipkovo ulje učvršćuje epidermu (spoljni sloj kože koji je na glavnom udaru faktora iz okoline, poput sunca, vetra, hladnoće ili noečišćenog vazduha), što zauzvrat smanjuje vidljivost bora, ali i sprečava stvaranje onih novih. Ako želite imati sjajnu i čistu put, svakoga dana popijte čašu soka od šipka.

7. ŠARGAREPA

“Obojena” voća i povrća, poput šargarepe, pigment dobivaju od beta-karotena, jakog antioksidanta koji se u organizmu pretvara u vitamin A. Beta-karoten, takođe balansira pH vrednost kože, pomaže u borbi protiv suvoće, i potiče regeneraciju ćelija. Rezultat je nežna i glatka koža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading