Tri najčešće greške u iscrtavanju obrva: Evo kako da ih ispravite!

Autor: cosmopolitan.rs, Republika

Lifestyle

01.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako od nas ima drugačiji oblik obrva, pa samim tim ne bi trebalo slepo da kopirate modne trendove, jer - nisu za svakoga. Ipak, svako od nas želi neku promenu i blagu transformaciju, ali pogrešna šminka u ovom području može uništiti sliku, čak i ako je sve ostalo savršeno. Pročitajte o glavnim greškama, kako ih ne biste napravili u budućnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

1. Jasne linije

Odmah će biti vidljivo da ste se jako trudili da oblikujete obrve i to izgleda potpuno neprirodno. Pored toga, ravne linije mogu menjati crte lica, ali ne na bolje.

Kako sprečiti?

Nacrtajte poteze tvrdom olovkom, imitirajući sopstvene dlake. To treba uraditi samo na mestima gde postoje praznine. Zapamtite: ne zanemarujte svoj prirodni oblik, šminkom ga možete samo naglasiti.

2. Previše šminke

Čvrsta boja od početka obrva do samih krajeva samo će dodati starost.

Kako sprečiti?

RepublikaFoto: Photo by Amanda Dalbjörn on Unsplash
Foto: Ilustracija

"Glava" obrve, odnosno početak, trebalo bi da bude svetliji u odnosu na sam završetak. Pokušajte da napravite glatki prelaz boje sa svetle na tamnu. Obavezno češljajte obrve posebnom četkom.

3. Zapetljane dlake

Zapleteni pramenovi kose izgledaju neuredno, slažete se? Ista stvar se događa i sa obrvama. Mogu da "pronađu" svoj put u različitim smerovima nakon spavanja ili savršene kupke.

Kako sprečiti?

Fiksirajte ih gelom - zadržaće oblik i naglasiće teksturu obrva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading