Pravila za održavanje lepe i bujne kose: Ne ponavljajte greške zbog kojih oštećujete svoje vlasi

Autor:

Lifestyle

24.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi ste imali bujnu i jaku kosu ne morate stalno ići kod frizera i upražnjavati različite vrste tretmana. Pridržavajte se nekoliko pravila i ubrzo će vaša kosa dobiti veći volumen i izgledati puno lepše.

RepublikaFoto: Printscreen/Instagram/wellacolorcharm
Foto: Ilustracija

Izbegavajte fen, peglu i figaro

Sada kada ste kod kuće, nije baš neophodno da težite najboljoj frizuri. Svima je poznato koliko fen, pegla i uvijači za kosu štete kosi pa stoga bar dok ste u karantinu ostavite kosu da se sama suši i tako joj pružite priliku da se oporavi.

Pre spavanja, svežite kosu u rep

Jedan od najboljih načina da sačuvate kosu i sprečite je da se zaplete jeste da je zavežete pre spavanja. Kada je puštena, sklonija je oštećenjima zbog trenja do kojeg dolazi prilikom okretanja u snu. Napravite rep ili pletenicu pre odlaska u krevet.

Ne koristite peškir

Kosu je najbolje sušiti starom pamučnom majicom, ali ako baš morate koristiti peškir, onda nemojte njime trljati kosu, nego je stisnite kako biste iscedili vodu, a potom nežno stavite peškir na nju. Tako ćete sprečiti oštećenje kose.

Upotrebljavajte masku za kosu

Baš kao što lice tretirate maskama, isto biste trebali činiti i s kosom. Maska će nahraniti kosu i sprečiti nastanak oštećenja. Masku za kosu možete napraviti i kod kuće ako ne možete otići do prodavnice, a sastojci su med i jogrut.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading