Kada kozmetika ne deluje probajte OVO jednostavno i jeftino rešenje za problematičnu kožu

Autor:

Lifestyle

22.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problematična koža puna akni i bubuljica nije prijatan prizor. Umesto da stalno posežete za kozmetičkim sredstvima, najbolje bi bilo da najpre probate sa jednim jednostavnim rešenjem, sa vitaminom D.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vitamin D ima veoma važnu funkciju u našem organizmu jer doprinosi izgradnji jačih kostiju i celokupne telesne muskulature. Naučnici su u poslednje vreme puno pažnje posvetili ovom vitaminu i kroz svoja istaživanja pokazali da je on i te kako važan i za lep izgled kože.

Ono što je posebno specifično u vezi ovog vitamina jeste da se on proizvodi u našem telu te nije potrebno da ga unosimo preko nekih posebnih namirnica, ali se sintetiše jedino u prisustvu sunčeve svetlosti.

 

 

Statistički, amerčki naučnici su ustanovili da čak 49 odsto ljudi koji ima problematičnu kožu ima istovremeno i problema sa nedostatkom vitamina D.

Dakle, ukoliko imate akne i bubuljice probajte sa najjednostavnijim rešenjem koje će vam možda pomoći: više se odmarajte i izlažite se suncu, a početak proleća je najbolje vreme za to.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading