Sodabikarbona, vaš prijatelj u životu!

Autor: lepotaizdravlje.rs, republika.rs

Lifestyle

15.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Soda bikarbona je čudotvorni prah pomoću koga rešavate mnoge blaže zdravstvene probleme, čistite kuću i pokućstvo i uklanjate uporne fleke sa garderobe. Ona je, osim toga odlična i u nezi kože, kose i noktiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sve što možete za sebe da učinite a u čemu će vam pomoći soda bikarbona pročitajte u nastavku teksta.

Piling za lice od sode bikarbone

Napravite smesu od sode bikarbone i vode u promeru 3:1. Nanesite smesu na lice i razmažite je laganim kružnim pokretima. Na taj način uradićete blag i efikasan piling lica. Soda bikarbona vam može pomoći i da se rešite dosadnih bubuljica. Kako? Napravite smesu od sode i sveže isceđenog limunovog soka i tokom dana nanosite na bubuljicu. Soda će je isušiti a limun će dati svežinu vašoj koži.

Šampon za dubinsko pranje kose

Napravite sopstveni šampon za dubinsko pranje dodavanjem četvrtine sode bikarbone u šampon (potrebno je da sodu bikarbonu dodate u providni, a ne kremasti šampon). To će da vam pomogne da uklonite ostatke proizvoda za negu kose i njihove nakupine na kosi.

Kada nemate vremena da operete kosu koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da upije ulje i da vam kosa ne bude masna. Jednostavno, samo nanesite sodu bikarbonu po korenu kose i posle toga se očešljajte.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Protiv lošeg mirisa vaših stopala

Da biste sprečili loš miris stopala, pomešajte tri kafene kašičice sode bikarbone, jednu kašičicu soli i par kapi esencijalnog ulja u manju količinu vode, pa potopite noge u to.

Ublažite opekotine uz pomoć sode bikarbone

Ako ste dobili opekotine od sunca i želite da ih ublažite, natopite peškir rastvorom od 250 ml vode i četiri kašike sode bikarbone. Dobijenim rastvorom ćete izvući temperaturu iz opekotina.

Soda bikarbona za lepšu kožu

Ukoliko koristite sodu u toploj kupki ona će vam pomoći da imate mekšu kožu. Kada želite da uradite kućni pedikir, dodajte tri kašike sode bikarbone u toplu vodu i vaša stopala će biti odmorna i sveža.

Soda bikarbona za zdravije nokte

Soda bikarbona će vam, ako je utrljate u nokte, pomoći da se rešite gljivica, a nokti će se manje lomiti i biće sjajniji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

 Za bol u mišićima

Za oporavak mišića i izbegavanje upale, posle intenzivnog treninga, popijte sodu bikarbonu (kašičica) rastopljenu u vodi.

Za lepši zadah

Imate loš zadah i želite da ga se rešite. Rastopite sodu u vodi, uzmite jedan gutljaj i grgorite, isperite grlo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Soda bikarbona za izbeljivanje zuba

Kada želite na brz i prirodan način da izbelite zube, umesto paste nanesite manju količinu sode bikarbone na četkicu, i istrljajte ih kao što biste i inače.

Ujed insekata

Bol, svrab ili iritacija od ujeda insekata može da se ublaži pomoću sode bikarbone. Bilo da je u pitanju ubod pčele, ujed komarca, pauka i slično, pomešajte sodu bikarbonu sa malo vode i natapkajte na obolelo mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading