Svi znamo čemu služi micelarna voda, ali koja je uloga micelarnog šampona?

Autor: cosmopolitan.rs

Lifestyle

03.03.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da, svi znamo šta su micelarne vode, a još više koliko su nam olakšale svakodnevnu rutinu i koliko su nas oborile s nogu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci iz ove oblasti tvrde da će i micelarni šampon za pranje kose pronaći pravi put do potrošača, kao što su to uspele mnoge kozmetičke inovacije poput prajmera, bjuti blendera, hajlajtera i mnogih drugih.

Glavna karakteristika micelarnog šampona jeste u tome da ih možete koristiti svaki dan jer on ne predstavlja agresivni šampon. Namenjen je svima onima koji ne vole osećaj isušene kose nakon pranja jer je micelarni šampon prijatan i fleksibilan. Postoje micelarni šamponi za suvu, masnu, krhku i normalnu kosu i nijedan od njih ne sadrži silikone koji otežavaju kosu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dakle, micelarni šampon je namenjen isključivo za uklanjanje nečistoće sa kose i kože glave, a za to su zaslužene čestice koje se zovu micele. One vezuju masnoću za sebe poput magneta, zbog čega ćete osećati da vam je kosa bolje hidrirana od bilo kog šampona nakon pranja.

Stručnjaci navode da ukoliko koristite micelarni šampon, nema potrebe da kosu tretirate i regeneratom, ali važno je napomenuti da ni to nije da odmet.

Ukoliko ste jedna od onih koja kosu pere svaki dan, micelarni šampon je idealan izbor za vas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading