Ovom biljkom rešićete česte probleme kože i regenerisati svoje telo

Autor: superzena

Lifestyle

27.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aloja vera, poreklom sa Barbadosa, vrlo je dragocena biljka sa jakim lekovitim, ali i ulepšavajućim dejstvom za onoga ko je koristi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Aloja vera

Koje su to prednosti korišćenja ove biljke?

1. Minerali

Sok aloja vere dostupan je u mnogim apotekama i drogerijama, a snabdeva naš organizam mnogim neophodnim mineralima za njegovo funkcionisanje.

Sadrži magnezijum koji je bitan za normalno funkcionisanje imunog sistema kao i psihofizičku izdržljivost, zatim cink koji ima sličnu ulogu, kalcijum za kosti; gvožđe, kalijum, mangan, bakar…

2. Antibakterijsko dejstvo

Aloja vera ima sjajno antibakterijsko dejstvo i njenom redovnom konzumacijom čisti se usna duplja, želudac i creva, takođe se čisti i ceo organizam od nakupljenih štetnih materija i otrova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Aloja vera

3. Ublažavanje ožiljaka

Da li ste u pubertetu imali lice puno akni koje su ostavile trag, a ne biste da potrošite ogroman novac na hirurške intervencije?

Ili jednostavno imate ožiljke na nekom drugom mestu čiju vidljivost želite smanjiti?

Ne brinite, možete uštedeti i umesto estetskih operacija svoje ožiljke ublažiti, a one manje i potpuno sanirati, svakodnevnim nanošenjem aloja vera gela na kritično mesto.

Takođe, aloja vera ubrzava zarastanje rana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Aloja vera

4. Hidratacija

Poznato je da aloja vera ima izuzetna hidratantna svojstva. Ako vam lice izgleda isušeno, "spalo" posle nedovoljne količine sna ili jednostavno imate suvu kožu - nanosite gel ove biljke i vaš izgled će se znatno popraviti, a i koža će biti zdravija.

Takođe, ovaj gel ima isto korisno dejstvo na kožu celog tela.

5. Otklanja crvenilo i ekcem

Pored brojnih prednosti za naše zdravlje i lepotu, aloja vera takođe vrlo uspešno ublažava a redovnih korišćenjem i potpuno otklanja crvenilo u vidu rozacee, ekcem, dermatitis i slične kožne probeme.

RepublikaFoto: pixabay.com
Aloja vera

Ono što je još zanimljivo jeste da ovu biljku možete uzgajati i sami kod kuće, a njen životni vek je do čak 12 godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading