Ovo je vežba koja podmlađuje kožu: Bore na vratu nestaju kao od šale, obavezno probajte!

Autor: Republika

Lifestyle

26.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Joga za lice trenutno je jedan od najpopularnijih tretmana za podmlađivanje kože koje možete izvesti kod kuće. Ova joga zasniva se na činjenici da lice pomera veliki broj mišića i da njihovim jačanjem vršimo antiejdž terapiju. Cirkulacija podstiče osvežavanje kože, a zatezanje mišića "pegla" bore.

RepublikaFoto: Photo by Esther Driehaus on Unsplash
Foto: Ilustracija

Tačnije, kako žene koje su zaljubile u "fejs jogu" tvrde, nećete to vreme "izgubiti" već ćete ga investirati na najpametniji mogući način. Najjednostavniju vežbu za tretman bora na vratu treba da radite ujutru čim se probudite.

Međutim, kako ljubitelji ove kozmetičke joge objašnjavaju, prednost popularne metode je u tome što je možete raditi bilo kad i bilo gde.

Tako i ovu vežbu možete raditi kad god ugrabite trenutak samoće - na pauzi na poslu, dok gledate televiziju, pa čak i dok čekate autobus, ako nema gužve oko vas i ljudi koji će vas malo "čudno" gledati.

Vežba može da se izvodi dok ujutru sedite u krevetu, ali i stojeći ako je radite negde u toku dana, naročito kad uvežbate pokret.

RepublikaFoto: Photo by Karissa Seeger on Unsplash
Foto: Ilustracija

Za početak, malo otkopčajte pidžamu ili spavaćicu tako da vrhove prstiju možete da oslonite na ključne kosti. Sada polako okrećite glavu na levo, ka levom ramenu, podižući je pritom i blago ka tavanici. Pokret zaustavite kad vam je glava otprilike pod uglom od 45 stepeni. Ovaj ugao treba da ima glava u odnosu na rame, ali i glava u odnosu na tavanicu.

Prstima koje se desne ključne kosti pomerate gore ka bradi osetićete kako vam se čitav mišić vrata na toj strani zateže.Pogled usmerite ka tavanici, a za njim će - prirodno - i glava i vrat biti zategnuti na tu stranu. Sada dodatno zategnite mišić tako što ćete i usne maksimalno napućiti u pravcu tavanice. Posebno se trudite da napućite donju usnu i da podignete bradu što više ka tavanici. Zadržite ovaj položaj 2-3 sekunde pa spustite glavu. Polako ponovite ovaj pokret na suprotnu stranu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Posebno je korisno ako pre i posle vežbe namažete vrat hidrantnom kremom. Ovlaš masirajte vrat pokretima naviše, a još nežnije spuštajte vrhove prstiju niz mišić koji ste osetili da se zateže ovom vežbom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading