Recite zbogom podočnjacima: Preporodite svoje lice na prirodan način!

Autor: divamagazin.rs, Republika

Lifestyle

11.02.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda vam se ne sviđa kako izgledaju, ali podočnjaci obično nisu ništa više od estetskog problema. Iako postoje i zahvati pomoću kojih ih se možete rešiti, zašto da prvo ne isprobate prirodne načine za koje garantujemo da smiruju otečenost i ublažavanju crne podočnjake.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Neki od glavnih uzroka pojave podočnjaka su neispavanost, starenje, suva koža, dugotrajno plakanje, rad za kompjutorom, mentalni ili psihički stres. Oni obično nisu povezani s ozbiljnijim medicinskim problemima, ali valja da ih se rešite na najprirodniji način.

1. Ulje badema

Badem je odličan za negu tanke kožice oko očiju. Koristite ga redovno i vaši podočnjaci će postepeno nestati. Nanesite ga pre spavanja i ostavite da deluje preko noći. Ujutro isperite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Krastavac

Krastavci sadrže sastojke koji će vas potpuno rešiti crnih kolutova oko očiju. Narežite ga na kolutove, ostavite da se hladi u frižideru 30-ak minuta, stavite na oči i ostavite da djeluje 10-ak minuta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Krompir

Moglo bi se reći da on služi kao prirodni izbeljivač, a uz to će vas rešiti naduvenosti. Narendajte jedan ohlađen krompir, iscedite sok i u njega namočite vaticu. Stavite je na otečeno područje i pričekajte 15-ak minuta. Isperite hladnom vodom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading