ZNOJ I PARFEM NE IDU ZAJEDNO: Produžite trajanje mirisa na telu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parfemisanje je proces koji bi trebalo da savladate pre nego što potrošite gomilu novca uvereni da kvalitet parfema zavisi isključivo od skupog brenda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Intenzitet parfema ne zavise od njegove cene.

Intenzitet parfema i dužina trajanja mirisa na koži ne zavise od njegove cene. Da biste osetili miris omiljene mirisne note nakon napornog dana, potrebno je da naparfemišete određene delove tela, da ne prskate odeću i ne stavljate parfem tamo gde se najviše znojite, prenosi Bright side. Osim toga, za duže trajanje mirisa nanesite omiljeni parfem nakon tuširanja, a možete i da stavite malo vazelina na pulsirajuće regije tela i miris će biti mnogo jači. 

PULSIRAJUĆE TAČKE NA TELU

Mesta gde su vene najbliže koži stvaraju veću toplotu i samim tim povećavaju intenzitet mirisa. Dakle, parfem ne bi trebalo da nanosite u velikim količinama, već pomalo na svakom od ovih mesta koja su zaslužna za duži i jači miris parfema na koži:

  • iza ušiju
  • na grudi
  • na zglobovima ruke
  • na unutrašnjost laktova
  • iza kolena.

NANESITE GA NA KOSU

Kosa će apsorbovati aromu parfema, pa će se miris samim tim trajati duže. Ipak, vodite računa da parfem nanosite samo na opranu kosu, u suprotnom će prljava i masna kosa promeniti miris parfema. Takođe, možete da naprskate parfem na dlanove, a zatim njima pređite kroz kosu.

NE PRSKAJTE ODEĆU

Parfem uglavnom ostavljamo za kraj spremanja, pa umesto na koži, miris završi na garderobi, koja ne može nikako da zadrži miris. Dakle, ne nanosite parfem na odeću, već naprskajte miris na gore pomenute delove tela pre nego što se obučete.

NE PARFEMIŠITE SE GDE SE ZNOJITE

Znojenje i neprijatan miris ispod miške nikako ne bi trebalo da regulišete parfemom. Jednostavno, parfem i znoj ne idu zajedno. Miris parfema će se pomešati sa znojem, a to uopšte nije prijatno.

NE TRLJAJTE GA

Kako biste sačuvali miris omiljenog parfema, nikako ga ne trljajte nakon što ga nanesete na kožu, najčešće zglob o zglob, jer on tako gubi svoj miris i postaje neutralan. Dakle, posle prskanja samo ostavite da se osuši.

 

 

 

ODMAH NAKON TUŠIRANJA

Da biste produžili miris parfema, takođe je važno i to kada ga nanosite, kao i gde ga držite:

  • naprskajte parfem odmah posle tuširanja - vlažna koža će bolje apsorbovati aromu parfema
  • namažite vazelin - pre nego što naprskate parfem na određena područja, namažite vazelin i miris će biti mnogo jači
  • ne držite parfem u kupatilu - brzo će izgubiti svojstva
  • držite miris u frižideru - da bi ostao svež i istog intenziteta kao kada ste ga kupili, smestite parfem u frižider.

Pogledajte video na koji način je najbolje nanositi omiljeni parfem:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading