Pravite same svoje kreme: Evo koje su prednosti organske kozmetike

Autor:

Lifestyle

24.01.2020

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organska kozmetika je mnogo više od prirodne kozmetike, i to je ono što odmah treba razlikovati. Ona nije samo "organski proizvedena" već je i način života u skladu s prirodom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Organske linije proizvoda vrhunskog kvaliteta s jedinstvenim formulama napravljene su u potpunosti od sastojaka prirodnog porekla, bez hemikalija, parabena, amonijaka i svega ostalog što šteti zdravlju čoveka ili prirodi, 98% sastojaka je iz bioorganskog uzgoja.

To nisu tek obični organski proizvodi, već preparati. Uz vrhunske formule, pakovanja se mogu 100% reciklirati jer su proizvodi pakovani pretežno u aluminijumske tube ili staklene boce boje jantara, koje se koriste u farmaciji. Papirni omoti su tzv. tree-free alternativa običnom papiru, tačnije ne koristi se drvo u njihovoj proizvodnji.

ODNOS ČOVEKA I PRIRODE

Korišćenjem organske kozmetike prvenstveno se menja svest ljudi, pa se sve više izbegavaju štetne materije u preparatima, one se ne testiraju na životinjama i drugo. S voljom da se pokrenu farme, uzgajanjem na biodinamički način, svaka setva, berba i prerada odrađena je s načelima prirodnog odnosa čoveka i prirode, a to može rezultovati samo povezanošću s prirodom.

- Činjenica je da se više ljudi razboljeva zbog današnjeg načina života. Počni da razmišljaš o sebi, o tome šta koristiš i kako možeš da sačuvaš sebe i ovu planetu - rekao je ruski travar Andrej Alefirov.

Nekada nije bilo toliko krema na raspolaganju, losiona za umirivanje kože od crvenila i slično, ali isto tako nije bilo toliko dermatitisa i ostalih problema s kožom koliko je danas. Koristilo se bilje, razni listovi stavljali na kožu, kuvali se čajevi i napici. Danas hrlimo u apoteke, a organska kozmetika nas vraća u prirodu i ravnotežu i tera da promenimo pristup sebi i korišćenju preparata.

Prednosti organske kozmetike

* ne dolazi do zasićenja proizvodima

* zdravije za vas i vaše telo

* ne sadrži veštačke mirise

* daje bolje rezultate

* ne šteti okolini

* lepše miriše

* koža vam je mekša i zaštićena od prevremenog starenja

* ne morate da brinete o zdravlju dok se šminkate

* kosa će vam biti lepša, jača i bujnija

Kao najveći ljudski organ, koža se neprestano obnavlja, učestvuje u eliminaciji toksina i predstavlja barijeru za bakterije. I upravo je zbog toga izbor kozmetike važan.

Onoliko pažnje koliko posvećujemo namirnicama koje unosimo, količini tečnosti i sna, treba da posvetimo i odabiru onoga što nanosimo na kožu. Dok smo, s jedne strane, zabrinuti šta ima u vodi i vazduhu i sprovodimo tretmane detoksikacije, nanosimo toksičnu kremu i mleko za telo i omogućavamo prodor štetnih sastojaka u telo. Prilično besmisleno zar ne?

BOLJI REZULTATI

Kao i prirodna, i organska kozmetika daje bolje rezultate od industrijske zbog svojih sastojaka.

- To vam je ista stvar kao sa kuvanjem. Ukusno i zdravo jelo ne uključuje veštačke ukuse i previše prerađene sastojke, već se priprema od čistih, svežih i jednostavnih sastojaka. Formula je i u kozmetici ista, bolji sastojci znače i bolje rezultate - istakao je ruski dermatolog i kozmetolog Andrej Novikov.

Ovo vam može biti posebno značajno ako imate osetljivu kožu jer sastojci iz organske kozmetike neće iritirati, isušivati i dodatno pogoršati stanje vaše kože. Organska kozmetika lepše miriše. Naime, kada su svi sastojci prirodni i organski, proizvodi imaju i prijatan, blag miris. Vaša krema sa mirisom ruže u sastavu zaista ima ružinu vodicu, a vaša esencijalna ulja su napravljena od biljaka, a ne od veštačkih sastojaka i hemikalija i to se odražava i na miris.

NAPRAVITE SAMI: Prirodni puder u prahu od organskih sastojaka

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

- 30 g skroba

- organski kakao prah, količina zavisi od boje vašeg tena, tamniji ten zahteva više kakao praha

- kašičica cimeta

- prstohvat đumbira u prahu

- 2 kašičice bentonit gline

- 10 kapi vitamina E

- 12 kapi esencijalnog ulja lavande

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, počevši od skroba. Koristite bilo koju posudu koja nije metalna jer glina ne sme da dođe u kontakt sa metalom. 

Mešajte dok se sve lepo ne sjedini. 

Boju postepeno pojačavajte dok ne postane slična vašoj prirodnoj boji tena. 

Isprobajte puder tokom procesa pravljenja na delu lica, i to na dnevnoj svetlosti. 

Puder smestite u staklenu teglu sa hermetičkim zatvaračem kako bi duže očuvali svežinu pudera. 

Nanosite ga širokom pufnastom četkom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading