"Nude" usne su uvek moderne, ali neka pravila moraju da se ispoštuju da bi izgledale odlično!

Autor: mondo.rs

Lifestyle

17.12.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nude", odnoso šminka u boji kože je uvek u modi, izgleda prefinjeno i sjajna je za dnevnu varijantu. Evo saveta kako vam usne izgledaju prelepo sa ružem u boji kože.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako ne nanesete ruž u boji kože kako treba i ne odaberete pravu nijansu, šminka neće izgledati lepo, naprotiv. Da biste to izbegli, pratite ove savete.

Piling usana

Piling će pomoći da vam usne izgledaju mekano i glatko! Imajte na umu da kada nanesete karmin u boji kože, svaka neravnina i "nesavršenost" na usnama postaje vidljiva.

Lak način da uradite piling je da usne istrljate četkicom za zube, a možete i pomešate malo meda i šećera i jednostavno ih blago istrljate. Redovno radite piling i usne će vam uvek biti meke i glatke!

Koristite korektor

Nanesite korektor oko usana, kako biste postigli savršen rezultat. Najbolje je da taj korektor bude u istoj nijansi kao vaša koža jer će to neutralisati eventualno crvenilo oko usta i ruž ili sjaj neće tako lako ući u linijice oko usana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Popunite usne olovkom

Potrebna vam je olovka za usne u istoj nijansi kao ruž. Važno je da olovka ima mekanu i kremstu teksturu jer će poslužiti kao baza za karmin. Dakle, najpre usne uokvirite i popunite olovkom, pa tek onda nanesite ruž – oblik usana će biti istaknutiji, a karmin će duže izgledati sveže.

Nanesite ruž prstima

Neki vole da nanose ruž četkicom, drugi direktno na usne, ali probajte da "nude" karmin nanesete prstima – izgledaće mekše i glatko...

Odaberite pravu nijansu

Ukoliko uzmete previše svetao ruž ove boje, izgledaće kao da ste bolesni. Ako imate prilično svetlu kožu, za vas su najbolji izbor ruževi u nijansi breskve ili rozikasti, dok tamnoj koži bolje pristaju bež. U svakom slučaju, nijansa zavisi od vaše boje kože, ali generalno, klonite se onih veoma svetlih karmina čija boja "vuče" na belo.

Dodajte malo sjaja

Iako je mat "nude" ruž veoma popularan, možda je bolja ideja da preko dodate mrvicu providnog sjaja za usne – izgledaćete svežije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading