RUSKI LEKAR SAVETUJE: Rešite se ekcema oblogom od bundeve

Autor:

Lifestyle

25.09.2017

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dermatolog iz sanktpeterburške bolnice dr Valerija Nikolajevna Mališeva savetuje ljudima koji pate od ekcema da sami pripreme oblogu i kupku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bundeva je čudo za negu kože

- U Rusiji se od davnina za borbu sa ekcemom koristi bundeva - kaže dr Nikolajevna Mališeva.

Recept je jednostavan: uzmite žutu bundevu srednje veličine. Skinite joj koru i isecite je na krupne komade. Bundevu kuvajte u mleku s većim procentom masnoće 10-15 minuta, a zatim je izvadite iz mleka i napravite pire. Stavite pire od bundeve na gazu, složenu u nekoliko slojeva. Oblogu stavite na kožu obolelu od ekcema. Držite oblogu 10-15 minuta, a zatim oblogu bacite i napravite novu, koju ćete takođe držati 10-15 minuta. Cela procedura traje ukupno oko pola sata. Ova obloga smanjuje i upalu i svrab na koži.

Još jedan recept doktorke Mališeve s bundevom za kupku protiv ekcema.

- Svežu bundevu izrendajte ili iseckajte u blenderu. Ovu kašu iscedite, pa dobijeni sok pomešajte sa sveže pripremljenim čajem od kamilice. Smesu sipajte u kadu sa toplom vodom za lekovitu kupku u trajanju 10-15 minuta. Posle četiri-pet svakodnevnih kupki, dolazi do poboljšanja stanja: ekcem se smanjuje, koža počinje da se regeneriše i smanjuje se svrab.

Recepti su posebno pogodni za decu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading