Evo zašto je brada kao magnet za žene

Autor:

Lifestyle

20.11.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brada je postala pravi modni dodatak kada je muški stajling u pitanju, a za pojedine frajere ona je i zaštitni znak. Negovana, uredna i čista brada je za pojedine žene dovoljan razlog da se zaljube, dok je zarasla, neuredna i prljava frizura na licu jasan znak da je ispred njih muškarac koji ne vodi računa o sebi. Zato je nega i stilizovanje brade imperativ ako se odlučite da dlačice na licu budu deo vašeg stajlinga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od većih grešaka se dešava prilikom umivanja i pranja, a to je umivanje veoma toplom vodom, koja uništava prirodna ulja kože i dlake zbog kojih je brada negovanija, mekša i lepa. Zato uvek vodite računa o tome da se umivate vodom srednje toplote da bi vam pomogla u čišćenju bez uklanjanja onoga što je dobro po lepu bradu.

Kada imate dužu bradu, potrebno je koristiti i određene proizvode za pranje. Šampon za kosu neće imati isti efekat na bradu kao što je sa kosom, pa je najbolje da koristite balzame koji će omekšati dlaku i time olakšati njeno stilizovanje. Osim toga, veoma je bitno da se nakon umivanja i pranja koriste ulja za bradu. Ulje će dodatno omekšati bradu i njome ćete uspeti da ukrotite sve one dlačice koje štrče, te ćete napraviti oblik koji želite.

Redovna higijena i stilizovanje dlačica je od ključne važnosti da ne biste izgledali neuredno i zapušteno

Jedna od najbitnijih stavki je redovno održavanje, tačnije šišanje i brijanje delova koji čine da izgledate neuredno. Sređivanje linije ispod vrata, te linije obraza, kao i skraćivanje makazama dužine brade i tako formiranje određenog oblika jedan je veoma bitan korak da biste imali urednu bradu.

NAJČEŠĆE GREŠKE

RepublikaFoto: youtube.com/Sputnik
Foto: Ilustracija

* Pustili ste je da previše poraste. Grube i neposlušne dlačice mogu da urastu u kožu lica, pa može doći do brojnih iritacija i crvenila. Povremeno uradite i piling lica kako biste uklonili višak masnoća i izumrle ćelije.

* Ne koristite ulje za bradu. Isprobajte ulje za bradu na bazi argana i videćete da će vaše dlačice zadržati prirodni sjaj i boju.

* Prerano koristite ulje. Dok vam brada ne poraste nekoliko centimetara, nemojte koristiti ulja jer će tako koža lica postati premasna.

* Ne znate kada da prestanete sa brijanjem. Morate da vodite računa o liniji brade na obrazima, odnosno da ne bude previše daleko, ali ni preblizu jagodica. Kada oblikujete bradu na vratu, trebalo bi da pratite liniju vilice.

* Ne održavate pribor. Topla koža ispod upravo obrijane brade postaje raj za bakterije. Zato je bitno da uvek na pravi način održavate i sterilišete svoj alat za brijanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading