Prestanite da skrivate ruke: Uz ovaj režim ishrane izgradite savršene nokte

Autor:

Lifestyle

03.11.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko imate problema sa noktima, nedovoljno brzo rastu ili su lako lomljivi, uz pravilnu ishranu efikasno će te rešiti ovaj problem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na noktima se vidi stanje celokupnog organizma. Ukoliko su oni krhki, ili nedovoljno brzo rastu, to znači da svoje telo ne snabdevate adekvatnom količinom hranljivim materijama. Zato je veoma važno da što pre promenite način ishrane, a namirnice koje će revitalizovati vaše nokte moraju biti bogate vitaminima i neophodnim mineralima.

Meso

Nokti se sastoje od proteina, koji gradi i naše mišiće. Jedite nemasno meso, bilo da je u pitanju živina ili govedina, na taj način ćete uneti dodatne proteine koji pomažu telu da "izgradi" nokte.

Voće

Potražite voće bogato vitaminom C, koji pospešuje proizvodnju kolagena, zbog kojeg su nokti otporniji. Voće koje sadrži antioksidante je takođe odličan izbor.

To su borovnice, jagode, kivi, ali i suve kajsije ili banane.

RepublikaFoto: Printscreen/Instagram/jessicawashick
Foto: Ilustracija

Zeleno lisnato povrće

Što zelenije, to bolje – sadrži gvožđe, folat i kalcijum. Jedite blitvu, kelj, spanać, brokoli…

Mahunarke

Pasulj, sočivo i druge mahunarke veoma su bogate biotinom, supstancom koja dokazano pomaže noktima da budu jači i otporniji.

Grickalice

Ako imate uspravne linije na noktima, moguće je da vam nedostaje magnezijuma. Grickajte bademe ili seme suncokreta, tako ćete uneti i vitamine B6 i E, kao i cink.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading