Ljuska oraha za blistav osmeh: Napravite prirodno sredstvo protiv kamenca

Autor:

Lifestyle

11.08.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravi i beli zubi su preduslov lepog osmeha, dok je kamenac jedan od najvećih problema po ovom pitanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stomatolozi imaju dosta načina za njegovo uklanjanje, ali postoji metoda kojom se odlično rešava taj problem, a štedite i novac.

Podrazumeva se, detaljna higijena usne duplje je vrlo bitna jer ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi i na vreme ne odstranjuje kamenac, može se razviti upalno oboljenje kod kog infekcija dospeva kroz koren u sam zub, a to izaziva i upalu mekog tkiva. Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neugodne bolesti!

Ruski lekar otkriva recept

RepublikaFoto: pixabay.com

Sastojci:

- 40 g ljuske oraha

- 250 ml vode

Priprema:

Prokuvajte ljusku u vodi oko 20 minuta. Skinite s vatre i poklopite. Ohladite i procedite. Umočite četkicu za zube u ovaj rastvor na desetak minuta. Zatim njome temeljno operite zube, povremeno je umačući u rastvor. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno.

Pripremljenu tečnost možete koristiti dva dana, posle pripremite novu. Već nakon nekoliko dana rezultat će vas oduševiti! Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koje takođe pomaže čišćenje zubne gleđi od neprijatnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni jer upala brzo nestaje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading