LAKOVI ZA NOKTE: 7 boja zbog kojih ruke izgledaju starije

Autor: zadovoljna.dnevnik.hr

Lifestyle

13.09.2017

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od prvih delova tela koji pokazuje znakove starenja su ruke. Lakovi za nokte mogu odlično da posluže u vizualnom skrivanju tih znakova i da odvrate pažnju s njih. Ipak, postoje one boje lakova za nokte zbog kojih ruke mogu da izgledaju starije nego što zapravo jesu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Crvena samo bez plavog tona

1. Svetloplava boja. Kako starimo, tako plave vene na našim rukama postaju sve vidljivije. Svetle nijanse plave boje trebalo bi izbegavati upravo zato što one tada još više ističu vene. Kako biste to izbegli posegnite za življim bojama.

2. Tamna boja. Boje poput tamnocrvene, tamnoljubičaste ili pak crne isto nisu dobra ideja. Naime, sa starenjem dolazi i do pojave tamnih pega na rukama, a njih u prvi plan stavljaju tamni lakovi za nokte.

 

 

 

3. Žuta boja. Korištenje lakova žutih boja trebalo bi zaobilaziti jer se ruke s vremenom mogu učiniti bledim. Tada ovakve nijanse samo vizualno pojačavaju to bledilo. Umesto žute boje, bolje izaberite jarke narandžaste ili ružičaste nijanse.

4. Boja kože. Lakovi boje kože poznati su po tome što izdužuju prste. Međutim, mnoge  nude nijanse privlače pažnju na ruke, što nije idealno ako želite da sakrijete znakove starenja. Zato je važno da izaberete onu boju koja će usmeriti poglede na vaše nokte, a ne na ruke.

5. Crvena boja s plavim podtonom. Crveni lakovi zapravo imaju anti-age efekt i odlično stoje svakoj ženi. Ipak, kao i svetloplava boja, crvena boja s plavim podtonom zna da usmeri pažnju prema venama na rukama. U tom slučaju, bolji izbori su toplije i svetlije nijanse crvene boje.

 

 

 

6. Koralno ružičasta boja. Iako se na prvi pogled čini kao boja koja je življa i jarka, kada se nanese na nokte gubi tu jarkost. Umesto takve koralno ružičaste boje, izaberite jarko koralno narandžastu nijansu.

7. Siva boja. Kao svetloplave i tamne boje, lakovi za nokte sivih boja ističu vene na rukama. Zato birajte lakove s kojima će pažnja ostati na noktima, pa neće se preusmeriti na ruke i isticati znakove starenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading