PRIPREMA KOŽE ZA ODMOR NA MORU: Piling pre sunčanja za savršen letnji ten

Autor:

Lifestyle

08.07.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koži na butinama, kolenima i laktovima je potreban dodatni podsticaj, kao i koži lica, a piling pokreće proces regeneracije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jednom nedeljno raditi piling ako je koža zdrava, ako je suva, jednom mesečno

Sunčanje na letnjem odmoru ima za cilj da dobijemo lep preplanuo ten, ali većina ljudi pravi velike greške da bi postigla željenu boju kože. Najčešće je to izlaganje suncu tokom dana u periodu kada je zračenje najveće, sa malo ili bez ikakve zaštite, ali i intenzivno sunčanje bez prethodne pripreme kože. Stručnjaci otkrivaju za Srpski telegraf i Republiku na koji način da pripremite kožu za letnji odmor da biste se sa mora vratili sa besprekornim tenom.

PRE I POSLE MORA

Kozmetikolog i fizioterapeut Mima Ananijev kaže da pre odlaska na more treba uraditi blagi piling da biste dobili ujednačenu, preplanulu boju.

Foto: e-stock/M. ZUNJIC
Mima Ananijev

- Koži na butinama, kolenima i laktovima je potreban dodatni podsticaj, kao i koži lica. Piling pokreće proces regeneracije, a to predstavlja stres za kožu. Ako je koža zdrava, dovoljno je uraditi piling jednom nedeljno, a ako je suva, onda samo jednom mesečno. Na masnoj koži je dovoljno uraditi piling jednom ili dva puta nedeljno - objašnjava Ananijev i dodaje da je tretman kiseonikom odličan za ovu priliku.

- Medicinska istraživanja dokazuju pozitivna dejstva kiseonika na kožu, pri čemu su najmoćniji benefiti antibakterijsko delovanje u lečenju akni, stimulacija proizvodnje kolagena za povećanje elastičnosti kože, kao i ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi blistavom, svežem i pomlađenom izgledu. Tretman pomaže u detoksikaciji kože od štetnih uticaja iz okoline i dubinski čisti pore uništavajući bakterije u njima. Povećana koncentracija kiseonika pomaže koži u borbi protiv slobodnih radikala, što pomaže telu da brže odbaci oštećene ćelije kože na površini i tako umanji akne, ožiljke i pigmentacije na koži. Pod uticajem kiseonika metabolizam ćelija se znatno ubrzava, pa koža izgleda sveže i blistavo - otkriva kozmetičarka i savetuje da se tretman radi i pre i posle odlaska na more, a preporučljivo je uraditi tri tretmana pred put.

LASERSKA LIPOLIZA

Osim savršenog tena, cilj je da se oslobodimo masnih naslaga, a tu je najefikasnija masaža.

- Laserska lipoliza omogućava da se smanji obim tretirane regije, pa tako, na primer, ukoliko ste izgubili na kilaži, ali je ostalo naslaga na određenim delovima tela, najčešće u donjem delu stomaka, moguće je istopiti taj višak i ujedno oblikovati struk. Na taj način se smanjuje obim. A višak kože se ujedno zateže i smanjuje. Isto važi i kada je reč o masnim naslagama ili opuštenoj koži na butinama ili nadlakticama. U zavisnosti od količine naslaga, treba uraditi od pet do 10 tretmana - objašnjava Ananijev i naglašava da je za uspeh potrebno uključiti i neki lagani trening i redukovati ishranu, uz obavezno konzumiranje što više tečnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading