Anti-age kreme koristi svaka žena: Evo kada je pravo vreme da se krene sa tretmanom

Autor: Mondo, Republika

Lifestyle

27.06.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci za kožu saglasni su da bi anti-ejdžing kreme trebalo da počnete da koristite prilično rano – u dvadesetim godinama života, prevencije radi.

Foto: Ilustracija+

- Svojim klijentima savetujem da počnu polako da uvode anti-ejdžing proizvode u dvadesetim i tridesetim godinama života, kada koža postepeno počinje da gubi kolagen - kaže dermatolog Kler Čang.

- Prvi korak u ublažavanju znakova ranog starenja je svakodnevna upotreba kreme za sunčanje. Izloženost kože suncu ubrzava starenje kože, a najbolje je da vaš režim nege bude svakodnevno nanošenje zaštitne kreme sa faktorom 50 ili više- smatra dermatolog Nana Boakje.

Sledeći korak je da prepoznate najbolje sastojke u anti-ejdžing proizvodima. Dermatolog Boakje, ali i većina drugih dermatologa, preporučuju proizvode sa derivatima vitamina A, poput retinola, retinil estera ili retinaldehida, kako bi se ublažile fine linije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

- Oksidativni stres/UV zračenje ima važnu ulogu u procesu starenja kože, tako što stvara enzime koji degradiraju kolagen i elastin, dovodeći do pigmentacije i pojave bora. Kreme koje sadrže derivate vitamina A mogu to da spreče- objašnjava ona.

Dakle, počnite od retinola.

Još neki od dobrih sastojaka anti-ejdžing proizvoda su hijaluronska kiselina, antioksidanti poput askorbinske kiseline (vitamin C) i vitamin E, glikolna kiselina i ceramidi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading