KAFA BRIŠE DOSADNI CELULIT: Prirodni tretmani u borbi protiv pomorandžine kore

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruskinje se decenijama uspešno bore protiv nesavršenosti na koži pomoću jeftinih i lako dostupnih sastojaka kao što su kakao, čokolada, glina i nezaobilazna kofeinska zrnca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kofein je veoma čest sastojak krema za celulit

Bliži se leto, a vaša koža je nikad naboranija! Trošite silan novac na anticelulit preparate, ali efekat izostaje. Niste usamljeni. Čak 90 odsto žena ima čuvenu pomorandžinu koru na bar nekom delu tela.

Celulit karakterišu udubljenja, grbavo i naborano tkivo, osetljivost, obešenost ili zatezanje. Najčešće pogađa stomak, bokove, stražnjicu i bedra jer su masne naslage najkoncentrisanije upravo na tim područjima.

Foto: pixabay.com
Celulit je poznat i kao pomorandžina kora

Ova nesavršenost se javlja kao posledica nepotpunog izlučivanja toksina i masnih naslaga koji se zadržavaju u telu, a to sprečava normalan odvod krvi i limfe, koji odvode otpadne tečnosti iz tela. Uglavnom ga imaju žene, mada celulita nisu pošteđeni ni muškarci, pa čak ni deca. Pogađa i gojazne i mršave. Takođe, kod nekih žena je vidljiviji nego kod drugih, a razlozi mogu da budu godine, način ishrane, fizička aktivnost, nasledni faktor. Ruski lekar i Republika vam donosi nekoliko recepata pomoću kojih se Ruskinje bore sa ovim upornim estetskim problemom.

Piling od ulja i šećera

Pomešajte šećer i bebi-ulje u razmeri 3:1 i kružnim pokretima umasirajte u problematično područje. Ulje će učiniti kožu glatkom, a šećer odstraniti mrtvu kožu.

Kafa

Kofein je veoma čest sastojak krema za celulit zato neka vam ovaj napitak ne služi samo za čavrljanje sa prijateljicama, već i za borbu sa upornom pomorandžinom korom.

PILING: Za pripremanje su vam potrebne dve šolje kafe, pola šolje smeđeg šećera i 2-3 kašičice maslinovog ulja. Sve dobro izmešajte i pilingom masirajte kožu. Osim što ima dejstvo pilinga, kofein smanjuje zadržavanje vode u organizmu i vidljivost celulita.

OBLOGA: Potrebni su vam mlevena kafa, maslinovo ulje i plastična kesa. Izmešajte, nanesite, obmotajte kesom. Držite od pet do 10 minuta, pa isperite toplom vodom. Ova obloga će vam pomoći i u zatezanju kože. Ponavljajte često.

PAKOVANJE: Kožu premažite talogom kafe, stavite gazu, pa preko plastičnu foliju. Ostavite pola sata, pa isperite toplom vodom. Budite uporni i rezultati neće izostati.

RepublikaFoto: pixabay.com

Čokoladna obloga

Zvuči čudno, ali i čokolada pomaže kod nabora na koži. Sipajte 200 grama kakao-praha u pola litra vruće vode, promešajte i malo ohladite. Smesu nanesite u sloju od dva do tri milimetra. Umotajte folijom i posle 10-15 minuta isperite mlakom vodom. Ovo ponavljajte od dva do tri puta nedeljno.

Jabukovo sirće

Izuzetno je zdravo za opšte zdravlje organizma i trebalo bi da praktikujete da svakog jutra u čašu vode sipate jednu kašiku jabukovog sirćeta i popijete. Protiv celulita možete pomešati ulje i ovo sirće u razmeri 1:3 i masirati delove tela zahvaćena celulitom.

Želatin kao lek za celulit

Istraživanja pokazuju da je želatin jedan od sastojaka dobrih za rešavanje problema celulita. On podstiče zdravlje kože, zateže je i tako smanjuje celulit. Preporučuje se goveđi želatin.

Detoks čajevi

Biljni čajevi ubrzavaju cirkulaciju i detoksikaciju organizma, pa je na taj način i dobar saveznik u borbi protiv celulita. Najefikasniji su čaj od koprive, maslačka, peteljki trešanja i, naravno, zeleni čaj.

Foto: pixabay.com

Maslačak

Malu kašiku usitnjenog suvog korena staviti u dva decilitra vode i kuvati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostavite da odstoji 15 minuta i nakon toga procedite. Osim što je prirodni lek za celulit, on takođe pomaže u borbi protiv suvišnih kilograma.

Zeleni čaj

Pored kofeina, najčešći je sastojak anticelulit krema. Dobar je jer takođe sadrži sadrži kofein, ali i teobromin, koji oslobađa masti zarobljene u pomorandžinoj kori i omogućava sagorevanje. Preporučuju se od tri do pet šolja dnevno. Dobar efekat ima i bršljan.

Glina

Glina je snažni antioskidans koji ima funkciju izbacivanja toksina iz organizma. Potrebna vam je 1,5 šolja gline, koju možete kupiti u bilo kojoj apoteci, supena kašika maslinovog ulja i tri šolje vode. Prokuvajte vodu, dodajte joj ostale sastojke i sve to ostavite da se ohladi. Uradite prvo piling, pa onda nanesite masku od gline u vidu obloga, umotajte se plastičnom folijom, ali ne stežite previše. Ostavite sat vremena, pa se istuširajte toplom vodom i namažite hidratantnim mlekom za telo.

Obloge sa ricinusovim uljem

Ovo ulje je odlično protiv celulita jer ima sposobnost da dubinski prodre pod kožu, a podstiče stvaranje kolagena i elastina. Posebno dobro deluju tople obloge i mnogi ga koriste za skidanje sala sa stomaka. Potrebno je samo da nanesete malo ricinusovog ulja na deo kože koji planirate da tretirate i preko zamotajte foliju.

Čaj od peteljki trešanja

Sastojci:

  • 30-50 g peteljki trešanja
  • litar vode
  • 500 g trešnji

Priprema: Peteljke prelijte hladnom vodom i ostavite 12 sati. Kuvajte ih nekoliko minuta na tihoj vatri, pa prelijte preko celih plodova trešanja. Posle 20 minuta procedite kroz gazu i pijte po čašu otprilike pet puta dnevno. Ovaj čaj se koristi i za podsticanje lučenja mokraće, bolji rad organa za varenje i probavu, lečenje bolesti bubrega i bešike.

Obloge sa zelenim čajem

Foto: pixabay.com

Sastojci:

  • 5 kesica zelenog čaja
  • 2 kašike meda
  • 1/2 kašičice cimeta
  • voda

Priprema: Vodu zagrejete i sipajte preko čaja koliko da dobijete pastu. Zatim u to dodajte med i cimet. Prohladite, a zatim mlaku pastu nanesite na deo tela zahvaćen celulitom. Uvijte se folijom i ostavite da deluje sat vremena.

Anticelulit gel

Sastojci:

  • činija kokosovog ulja (kao baza)
  • 2 kašike mlevene kafe
  • esencijalno ulje grejpfruta

Priprema: Sve dobro pomešajte, napravite gel i tretirajte njime problematična područja dva puta nedeljno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading