SVI TRENDOVI NA JEDNOM MESTU: Domaći i svetski dizajneri prikazali kolekcije na Srpskoj nedelji mode (GALERIJA)

Autor:

Lifestyle

07.05.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Modna publika je u Novom Sadu imala prilike da vidi šta nam slavni modni dizajneri predlažu za aktuelnu sezonu.

RepublikaFoto: Promo
Najviše pažnje na manifestaciji privukla je Milica Dabović koja je bila model Ene Popov

Novi Sad je ovih dana srpska prestonica mode jer su u toku 12. Serbia Fashion Week svoje nove kolekcije predstavili poznati dizajneri iz zemlje i sveta. U Master centru Novosadskog sajma tokom vikenda su održane revije Zvonka Markovića, Suzane Perić, Bate Spasojevića, Igora Todorovića, Nemanje Pantelića... Srpski telegraf otkriva šta predlažu modni stručnjaci za ovu modnu sezonu.

Igor Todorović je predstavio kolekciju "Karlneval", koja je spoj odevnih komada od pažljivo biranih tkanina, namenjenih dnevnim i večernjim prilikama. Materijali poput satena i bukle svile, detalji od kristala i lamea na određeni način definišu estetiku vedrog kolorita.

Kreatorka Suzana Perić pokazala je kolekciju "Budoar", koja ističe lepotu žene. Preovladavaju haljine od najnežnije čipke i svile, a akcenat je stavljen na dobro ukrojena odela sa detaljima od čipke. Lepršavost i prozračnost kolekciji daju modeli od tila i šljokica, kao i svilene bluze sa mašnama, a sve to prošarano nežnim pastelnim nijansama.

RepublikaFoto: Svetlana Braun
Model Suzane Perić

Ena Popov predstavila je modele kupaćih kostima za odrasle i decu, a kreacije odlikuje mnoštvo čipke, karnera i svedenije sečeni modeli za leto. Posebno oduševljenje izazvala je proslavljena košarkašica Milica Dabović kao model u kupaćem kostimu.

Poznati francuski dizajner Ejemrik Fransoa predstavio je kolekciju "Mascarade", sačinjenu od svečanih haljina koje senzualno ističu žensku siluetu.

Svoj rad predstavio je i stilista i dizajner Nemanja Pantelić, koji smatra da su koralnonarandžasta, roze i zelena nijanse aktuelne ove sezone. Nije izostavio geometrijske oblike po kojima je karakterističan, a prikazao je i ženstvene modele.

Sanela Mandić je za kolekciju "Kala" inspiraciju pronašla u veličanstvenom cvetu, pa su kreacije raskošne i ističu se po mnoštvu cirkona i cvetnih dezena, uz kombinaciju čipke i tila.

"MB Contur" nova kolekcija je posvećena mladim, sigurnim i elegantnim ženama, pa su na modelima prisutni čipka, transparentni delovi haljina, kropovani dizajn pantalona i gornjih delova, razne boje, pruge.

Bata Spasojević prikazao je kolekciju "Forever Young", za koju su urbani duh i kosmopolitizam velikih svetskih gradova poslužili kao velika inspiracija.

RepublikaFoto: Svetlana Braun
Model Bate Spasojevića

Ivana Đurić je prikazala kolekciju sa akcentom na animal printu. Revija Ane Grčić obuhvatila je njene prethodne modele u bojama i dezenima nove kolekcije. Crnogorska dizajnerka Nada Pavlović pokazala je 13 modela, inspirisanih Indijom.

Svoju kolekciju "New age" predstavila je mađarska kreatorka Adrien Ferenci, koja je takođe koristila mnoštvo boja i materijala, poput svile i čipke.

Anastasija Šmiceva, kreatorka iz Uzbekistana, predstavila je kolekciju ženstvenih modela izrađenih od najfinijih prirodnih materijala sa printom prepoznatljivih azijskih motiva.

Publici se predstavila i Sanja Veličković iz Slovenije, čija je nova kolekcija "Metamorfoza" izrađena uglavnom od prirodnih materijala, od lana i pamuka.

Svoje kreacije iz nove kolekcije prikazala je i Danijela Božić, poznata po inovativnom pristupu, ali i po gracioznosti i ženstvenosti, koje utka u svaki novi komad kreirane odeće.

Fotografije sa manifestacije možete pogledati u galeriji ispod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading