Da li trčanje ometa napredak i rast mišića?

Autor: menshealth

Lifestyle

07.04.2019

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni koji ne vole aerobne treninge često će citirati stara mišljenja o tome da trčanje ometa napredak i rast mišića.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, jedna studija iz 2012. godine koju je objavio magazin International Journal of Sports Medicine otkriva da vežbači koji kombinuju treninga snage i izdržljivosti imaju veće šanse da bolje oblikuju svoj mišićni sistem.

Tempo napredoanja tela zavisi od vrste treninga, smatraju naučnici.

- Trčanje ima jednu sebičnu komponentu - kaže Greg Nakols, kondicioni trener iz Sante Ane u Kaliforniji.

Dok trčite mišići će početi da usporavaju noge prilikom dodira s tlom, što može uzrokovati brojne povrede. Biciklizam, s druge strane, neće povećati oštećenja mišića. Dakle, ako radite kardio vežbe niskog intenziteta (na primer: plivanje, veslanje ili šetanje na traci) samim tim vaše vežbe snage neće patiti.

Snažni treninzi i brz oporavak su jednostavna i fenomenalna kombinacija za napredovanje

Pretpostavimo da jedete veći broj kalorija da povećate rast mišića i radite mali broj treninga izdržljivosti. U tom slučaju, imaćete problem da steknete veće mišiće programom koji kombinuje snagu i izdržljivost. Aerobik vas zapravo može učiniti boljim vežbačem, veruju stručnjaci.

Nakols, koji je ujedno i dizač tegova (podiže i 215 kilograma iz benča!), redovno praktikuje dugotrajni kardio trening, a to mu pomaže da poveća gustinu mišića, veličinu i izdržljivost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading