Kreme koje se jedu: Prirodne namirnice za blistavu i zdravu kožu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste pomogli svojoj koži ne morate da trošite na stotine dinara za kvalitetnu prirodnu kozmetiku jer možete da je napravite od sastojaka iz kuhinje.

Foto: pixabay.com
Maslinovo ulje se preporučuje osobama sa masnom kožom

Koža je pokazatelj zdravlja, ogledalo načina života i iskreni kritičar životnih navika. Manjak sna, nedovoljno tečnosti, spor metabolizam, jetra opterećena toksinima, poremećen rad hormona - sve se na njoj jasno vidi.
Očistite kožu lica, pomladite je, dajte joj novu snagu i kvalitetnu bazu za obnovu i negu pomoću namirnica koje imate u kuhinji. Otkrivamo koje voće i povrće ima prednost u brizi za kožu, a dermatolog Snežana Simić objašnjava koje namirnice iz frižidera mogu da vas podmlade, a da ne potrošite čitavo bogatstvo na kreme.

Piling za telo i lice

- Krupna morska so u kombinaciji sa maslinovim uljem idealan je sastojak koji se se preporučuje osobama sa suvom kožom. Takođe, za grube delove poput peta ovaj piling je idealan jer hidrira i daje mekoću - objašnjava dermatolog Simić i dodaje:

-Za lice treba koristiti projino brašno i belance. Jaja možete koristiti u kombinaciji s nekoliko kapi limuna. Ovo je idealno za čišćenje pora i svež izgled. Piling od pavlake ili jogurta sa voćem odličan je za kožu tela.
RepublikaFoto: pixabay.com
Piling za hidrataciju od brašna i jaja

Masna koža i akne

Doktorka objašnjava i kako da napravite sok od krastavca - naseckajte ovo povrće i dobro ga procedite kroz platno. Dobijeni sok pomešajte sa ružinom vodicom, koja je najbolji antiseptik, čisti kožu i smiruje je. Vrhovima prstiju umasirajte u kožu koja će disati. Losion se može koristiti svakodnevno i idealan je za masnu kožu, naglašava dr Simić, koja otkriva da su najčešći uzroci akni masna koža i neredovna ishrana.

Dermatolog kaže da ne postoji opasnost od korišćenja maski od prirodnih sastojaka, ali da ipak treba biti oprezan sa korišćenjem sirovog limuna zbog moguće iritacije kože i da nikako ne treba stavljati na kožu voće ili med ukoliko ste alergični.

Krompir za proširene pore

Voćne maske od ispasirane banane ili bobičastog voća odlične su za sjaj i mekoću kože. Krastavac je već poznato povrće koje ima blagotvoran efekat na kožu lica, a malo je poznato da je krompir dobar za one koji imaju proširene pore i probleme s kapilarima.

Za piling tela se koriste sve maske koje se stavljaju na lice. Ipak, možda su najbolji pilinzi oni sa mlečnim proizvodima. Na primer, jogurt pomešan sa voćem odlično hidrira kožu. Pavlaka je odlična za upalne procese.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading