Surova industrija mode! Ovo su stroga pravila "Plus sajz" lepotica

Autor:

Lifestyle

19.03.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U modnoj industriji postoji poseban deo za izradu odeće za debele u kom su manekenke punije nego inače i nose veličinu XXL. Ono što ne znamo je to kakva su pravila ustanovljena za ove plus-sajz modele i sa kakvom vrstom pritiska se one suočavaju.

RepublikaFoto: instagram.com/ sonnyturner___
Soni Turner vodi i te kako računa o svojoj ishrani

Soni Turner (20) otkriva da modna industrija uprkos trudu da bude otvorenija, ostaje prepuna diskriminacije. Iako postoji plus-sajz deo i dalje postoji određen pritisak da izgledate na određen način, prednost se i dalje daje izgledu peščanog sata.

- Možeš da budeš debela, ali moraš da imaš ravan stomak- rekla je Soni.

To je toliko iritantno jer plus-sajz model bi trebalo da znači da možete da budete bilo koje veličine i debljine, ali i tu postoje neka ograničenja. Postoji pogrešno uverenje da su modeli kao što je Soni nepodobni za modnu scenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I love me ? #everybodyisbeautiful ?

A post shared by SONNY TURNER (@sonnyturner___) on Mar 6, 2019 at 10:44am PST

- Još uvek moram da pazim šta jedem i da idem u teretanu. Mislim da postoji uverenje da su svi debeli ljudi nezdravi, ali da je tako, ja ne bih mogla da radim ovaj posao - izjavila je Soni. Soni je potpisala ugovor sa poznatom modnom agencijom, a pronašao ju je skaut na Insagramu. U to vreme Soni je nosila XL veličinu.

- Kada smo prvi put potpisali ugovor još uvek nisam bila model za plus-sajz revije, ali nisam bila ni dovoljno mršava da budem model "normalne" veličine - dodala je. Zatim je otkrila da je morala da nosi specijalne dodatke kako bi izgledala veće na plus-sajz revijama.

- U to vreme nije bilo manekenki srednje veličine. Bile su ili mršave ili debele. Mislim da sada ima mnogo više prostora za manekenke i modele raznih veličina - kaže Soni

Soni ima 293.000 pratioca na Instagramu i branioc je pokreta pozitivnog pogleda na telo bilo koje veličine. U nedavnom postu na Instagramu dvadesetogodišnjakinja pozira u donjem vešu i poziva devojke da se ne "smanjuju".

- Zauzmite prostor kraljice moje! Nemojte biti nesigurne ako ste najdeblje u sobi i najveće u odnosu na svoje prijateljice. Nemojte da mislite da ćete se osećati više fensi ako ste mršavije - dodala je ona.

- Ne plašite se da pokažete svoje velike stomake, bedra ili strije. Nećemo im dozvoliti da nas izgladnjuju i da nas kontrolišu, da odvrate pažnju od onoga što je stvarno bitno ili da uništavaju naše samopouzdanje - zaključila je Soni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading