Trikovi za blistav osmeh: Izbelite zube namirnicama koje imate u kuhinji!

Autor: Republika

Lifestyle

17.03.2019

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo nekoliko načina kako sami da posvetlite nijansu zuba jeftinim i efikasnim metodama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

So i sirće

Ovaj način izbeljivanja je poznat od davnina, a mnogi tvrde da deluje. Pomešajte jednu kašičicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabukovog sirćeta. Mešavina bi trebalo da malo zapeni i spremni ste za četkanje zuba. Nakon toga zube operite običnom pastom za zube. Ovom metodom zube smete da izbeljujete najviše jednom nedeljno.

Soda bikarbona

Jeftin i jednostavan način izbeljivanja zuba je da usta s vremena na vreme isperete tropostotnim hidrogenom. Ili, izmešajte kašičicu sode bikarbone s kačičicom hidrogena i kačičicom vode.

Tom smesom iščetkajte zube. Magični sastojak u ovom receptu je hidrogen, koji se pokazao kao najuspešnije sredstvo za izbeljivanje zuba pa ga sadrže mnoge zubne paste. Ne smete ga progutati i smete da ga koristite najviše jednom nedeljno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pomorandžina kora

Unutrašnja strana kore, bela, sadrži sastojke koji izbeljuju zube. Zato samo uzmite koru i protrljajte po zubima. Neki ljudi isto rade i s limunovom korom. Metoda je još uspešnija ako na koru stavite malo soli. Preporučuje se da nakon postupka operete zube pastom za zube.

Jabukovo sirće

Utvrđeno je i da jabukovo sirće pomaže u izbeljivanju zuba, ali i sa njim je važno biti pažljiv jer kiselina nagriza zubnu gleđ. Ali, ako ga razredite vodom, ovo postaje jednostavan i zdrav način izbeljivanja zuba. Kašičica sirćeta pomešana s pola čaše vode postaje sjajna tečnost za ispiranje usta. Mešavina je dovoljno slaba i neće oštetiti zubnu gleđ, a ipak dovoljno jaka da zube očisti od štetnih naslaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading