ZBOGOM SKUPIM KREMAMA: Tajna savršenog tena Ruskinja je u ovim biljkama

Autor:

Lifestyle

17.08.2017

16:04 >> 17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čista, ujednačena i blistava koža na licu je nedostižan san mnogih žena. Ipak, Ruskinje su nadaleko čuvene po nežnoj puti i besprekornom tenu što, između ostalog, duguju tradicionalnoj medicini, do koje veoma drže.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sve što vam je potrebno za negu kože nalazi se u prirodi

U njihovim kupatilima su obavezne biljke poput hmelja, trpuca, koprive, peršuna i deteline koje koriste za održavanje zdravlja i svežine kože. Ovi sastojci pročišćavaju kožu, suzbijaju rast bakterija, sužavaju pore i regulišu višak sebuma i njegov sastav, tj. deluju na kritične stavke u mehanizmima nastanka

problema sa kožom.

LOSION OD PERŠUNA

Iako je pre svega začinska biljka, peršun se pokazao kao veoma efikasno sredstvo koje odlično uklanja akne, eliminiše mitesere, fleke i sunčane pege. Ruska doktorka Larisa Aleksejeva daje recept za losion od peršuna. Sameljite sveže lišće i jednu kašiku mlevenog lišća prelijte čašom ključale vode i ostavite da odstoji poklopljeno 30 minuta. Dodajte pola čaše belog vina i ostavite da odstoji još 20 minuta. Dobićete odličan osvežavajući tonik za lice. Utrljajte u lice i ostavite da deluje bar desetak minuta pa sperite mlakom vodom.

Još jedan losion od peršuna pomaže kod pega i pigmentnih mrlja. Pedeset grama lista peršuna preliti sa pola litre 50-postotnog alkohola ili votke, ostaviti da stoji dve nedelje na tamnom mestu i procediti. Čuvati u frižideru.

PELIN

I pelin je veoma snažan lek u borbi protiv bubuljica jer ima antiflamatorno dejstvo i stimuliše cirkulaciju krvi. Rusi tako prave tinkturu od pelina i hmelja na sledeći način. Smešu osušenog bilja potopiti u ključalu vodu, procediti kroz gazu i dodati istu količinu alkohola. Mešati i dodati kašičicu jabukovog sirćeta. Ako imate suvu kožu, mešavini dodajte i kašiku glicerina. Držite na licu do deset minuta.

Pelin je dobar i za uklanjanje krasti od tretiranja bubuljica kao i pega. Zgnječene sveže listove pelinovog lista prelijte vodom, preklopite i procedite nakon 24 časa. Zatim se tom vodom umivajte 3-4 puta dnevno.

ČIČAK I MASLAČAK

Za korov se obično misli da su samo štetočina od kojih nema nikakve koristi, što uopšte nije istina. Na primer, kod čička su lekoviti i koren, i listovi, i seme. Zahvaljujući svojim antiseptičkim svojstvima, čičak je važan sastojak u mnogim dermakokozmetičkim sredstvima namenjenim borbi protiv akni. U litar ključale vode stavite šest grama suvog lišća čička, ostavite da odstoji 10-15 minuta i pijte po dva puta svakog dana.

Za čist ten pomaže i čaj od maslačka, koji je veoma moćan diuretik i osloba|a toksine iz organizma, pa će samim tim poboljšati i vašu kožu.

Moć kantariona

I kantarionovo ulje i čaj su moćna sredstva za negu kože kod akni i bubuljica. Kantarion sadrži tanin i vitamine i za kratak rok poboljšava stanje masne i kombinovane kože.

Dovoljno je namazati ulje jednom dnevno u tankom sloju i sačekati da ga koža upije. Dobro je i za prevenciju bora. Kantarionov čaj koristite za ispiranje lica.

Recept za ulje:

Potrebno je oko 100 grama kantarionovih cvetova. Usitnite ih i stavite u prozirnu staklenu teglu i prelijte litrom hladno ce|enog maslinovog ulja. Na vrh tegle stavite nekoliko puta presavijenu gazu i fiksirajte gumicom. Ostavite na svetlom i sunčanom mestu narednih 40 dana. Nakon toga, dobro izgnječite cvetove i procedite ulje. Zatim prelijte u tamnu staklenu flašu, dobro zatvorite i čuvajte na sobnoj temperaturi i tamnom mestu.

Recept za čaj:

Suvo cveće kantariona ubaciti u 500 mililitara ključale vode i kuvati 25 minuta i procediti.

 

Dodatnih 4 saveta koji otkivaju kako da detelinu, koprivu, bokvicu i kastavc koristite za čišćenje i lečenje kože, možete pročitati OVDE!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading