SAVETI NAJPAMETNIJE ŽENE NA SVETU: Kako da jedete i budete mršave

Autor: Zadovoljna.hr

Lifestyle

16.08.2017

13:26 >> 08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Merilin vos Savant, žena s najvišim koeficijentom inteligencije, uprkos uvreženom mišljenju o konzumiranju siromašne večere, dan završava uživajući u jelima koje voli jer veruje da je hrana korisnija kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored

RepublikaFoto: pixabay.com

Vitko telo je odraz zdravlja i lepote jedne žene, pa ne čudi što su dijete postale nezaobilazni ritual većeg dela populacije. Međutim, jedno je sigurno: izgladnjivanje, ali ni brojni hemijski preparati, poput (štetnih) šejkova koji zamenjuju obroke, nikako nisu put do zdrave linije. Odgovor na pitanje kako biti zdrav i fit ima najpametnija žena na svetu - Amerikanka Merilin vos Savant, koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao žena s najvišim koeficijentom inteligencije.

Bez grickalica

Jedno od osnovnih pravila koje će telo dovesti u red jeste izbacivanje grickalica iz korpe u prodavnici. Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, ali pritom valja u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

Izbacite međuobroke

Umesto voća i sokova za međuobrok, kojima Merilin ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savetuje šolju čaja. A potpuno kontradiktorno uvreženom mišljenju o konzumiranju siromašne večere, ona dan završava uživajući u jelima koja god poželi jer veruje da je hrana korisnija za telo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

Foto: http://marilynvossavant.com
Merilin vos Savant

Bez rashlađenih napitaka

Sokove i mleko Merilin toleriše samo za vreme doručka, a važno pravilo kojeg se pridržava jeste ispijanje napitaka bez leda. Ona smatra da uz led pića postaju vodenasta, što uništava njihov ukus, pa imamo potrebu da to kompenzujemo dodatnim slatkim napicima. Sem toga, voda temperature 22 stepena leti sasvim je dovoljna da rashladi telo izloženo spoljašnjim temperaturama od 38 stepeni i više, sve drugo je štetno.

Ne čistite tanjir

"Jesti previše hrane najgora je vrsta bacanja ukusne hrane", tvrdi najpametnija žena sveta. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najpristojnije za dobru liniju bilo bi da se naučite da deo hrane ostavite na tanjiru za sledeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje. Onima koji ne mogu da se kontrolišu, Merilin preporučuje kucanje i serviranje manjih porcija.

Poslednji obrok bez žurbe

Zadovoljstvo uživanja u večeri s porodicom i prijateljima u modernom ubrzanom svetu polako izumire, ali to ne bi trebalo da nas spreči da, i kada jedemo sami, uživamo u svakom zalogaju. Njena omiljena uživancija jeste odlazak na večeru i razvlačenje omiljenog rituala bez žurbe.

Ljubav prema zalogaju

Ako volite hranu, onda se s ljubavlju odnosite prema svakom zalogaju, tako da svaki žvaćete što duže možete i osetite njegovu aromu u ustima. Na ovaj način poštedećete se muka poput nadimanja i grčeva u crevima.

Budite dosledni

Vikend je najčešće oaza opuštanja, pri čemu brojni pod time shvataju i otpuštanje svih kočnica u ishrani kojih se drže preko nedelje. Merilin savetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a da u trenucima besposličarenja, umesto za grickanjem, posegnete za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Umesto grickanja ubijte vreme vožnjom 

Ne potcenjujte kalorije

Zdrava hrana u obroku ne dozvoljava prejedanje, što je velika greška brojnih u ishrani, a ljudi potcenjuju kalorije. Lagan doručak i ručak u slučaju Merilin broji 250 kalorija.

 Jedite hranu koju zaslužujete

Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, vaše telo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na raskuvanu testeninu, masni sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading