NAJBOLJI DOBILI NAGRADE: Završen je ovogodišnji Serbia Fashion Week

Autor:

Lifestyle

29.11.2018

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kulturnoj stanici Eđšeg održana je svečana ceremonija dodela nagrada "Serbia Fashion Awards" na kojoj su najboljima u svojoj kategoriji uručena priznanja za trud, zalaganje, kreativnost i uspeh na ovogodišnjem Serbia Fashion Week-u.

RepublikaFoto: Svetlana Braun
Suzana Perić dobila je nagradu "Winner For Mad Mood"

Nakon uvodnih reči i ostvrtanja na proteklu nacionalnu Nedelju mode, publici se obratila predsednica SFW Svetlana Horvat. Uz reči hvale ona je iskazala i svoje divljenje prema celokupnom timu i uspešno održanoj manifestaciji, iskoristivši priliku da najavi nekoliko veoma značajnih internacionalnih projekata koji će se realizovati u narednom periodu.

- Fashion Week ne može da vodi jedan čovek, nego ceo tim. Naša nacionalna Nedelja mode prerasla je našu zemlju, pa čak i region i postala svetki brend. Veoma sam ponosna na činjencu da je Serbia Fashion Week peti po veličini u Evropi, a među deset najvećih u svetu - istakla je predsednica SFW Svetlana Horvat.

Nakon uvodnog dela programa dodeljene su nagrade onima koji su se najviše istakli svojim radom i talentom na ovogodišnjem Serbia Fahion Week-u. Prva nagrada za najboljeg muškog modela (Best male model) uručena je Marku Ilikiću koji je svojim šarmom uspeo svakoj odevnoj kombinaciji da udahne dušu, a svojom pojavom na pisti da osvoji srca mnogih prisutnih. Nagradu mu je dodelila menadžerka Anita Ivković. Priznanje za najboljeg ženskog modela (Best female model) dodeljena je Biljani Barić.

RepublikaFoto: B. Mihajković
Atmosfera na svečanosti

Nakon nagrada za najbolje modele, na red su došli i kreatori. Nagrada u kategoriji "Winner of fashion designer competition" otišla je mladoj dizajnerki Mini Cvetanović, finalistkinji takmičenja "Fashion Talent Design Competition". Njoj će pobeda na ovom prestižnom takmičenju pružiti mnoge mogućnost da zahvaljujući Serbia Fashion Week-u zakoračiće na velika vrata u svet mode i dizajna.

Potpredsednik SFW, francuski dizajner viskoke mode Emerik Fransoa, takođe se ovo veče našao u ulozi onih koji dodeljuju nagrade te je Tamaru Đokić prozvao kao pobednicu u kategoriji "Winner for Fil Rouge Festival Paris". Harizmatična dizajnerka iz Slovenije takođe se našla među nagrađenima. Kategorija u kojoj je odnela nagradu bila je "Winner For European Fahion Week", pa će zahvaljujući srpskoj nacionalnoj nedelji mode imati priliku da svoju kolekciju prikaže i u zvaničnom programu Milano Fashion Weeka.

Poslednju  nagradu ove večeri Svetlana Horvat dodelila je popularnoj dizajnerki Suzani Periću u kategoriji "Winner For Mad Mood". Dobitnica ovog priznanja nije skrivala oduševljenje i zahvalnost Serbia Fashion Week-u. Kao dobitnica ove nagrade, Suzana Perić će imati priliku da svoju kolekciju prikaže na narednom Milano Fashion Week-u u okviru platforme "Mad Mood".

RepublikaFoto: B. Mihajković
Suzana Perić prima nagradu

- Ovo je značajna nagrada i posebno mi je draga zbog toga što su Milano i Berlin vezani za početke moje karijere i sada se vraćam tim gradovima. Ovo je godina jubileja, kako za mene, tako i za Serbia Fashion Week, tako da se sve nekako podudarilo i veoma sam srećna zbog toga - rekla je Suzana Perić.

Svečanost je okončana koktelom na kom su svi prisutni imali priliku da uživaju u poslednjim satima najveće nedelje mode u jugoistočnom delu Evrope. Sledeća Nedelja mode organizovaće se na proleće naredne godine.

Fotografije sa svečanosti možete videti u galeriji ispod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading