Marmelada od jabuka i dunja: Bakin recept koji se prenosi s kolena na koleno!
Jednostavna za spremanje, a ukus je fantastičan.
- 1 kg jabuka, 200 g dunja, 200 g šećera, malo karanfilića
Priprema:
- Jabuke i dunje očistiti pa preliti vodom da ogreznu i kuvati oko 10-15 minuta.
- Procediti i ostaviti da se prohladi pa izmiksati.
- U šerpu staviti šećer pa ga istopiti i pretvoriti u karamel.
Sipati blendirano voće u istopljen šećer i kuvati oko sat vremena uz stalno mešanje. Na kraju dodati malo karanfilića po želji, a može i nekoliko kesica vanilin šećera, piše blicžena.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)