OVAKAV redosled obroka garantuje idealnu težinu, normalan krvni pritisak i dobar san

Autor: Sensa

Lifestyle

26.09.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajna dobrog izgleda i odličnog zdravlja nije samo u tome šta jedete već i kada jedete. Saznajte koje vreme je idealno za koji obrok prema rečima dr Lejle Kažinić Kreho.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema istraživanju s Kings koledža u Londonu, tempiranje obroka ima važnu ulogu u održavanju zdravlja i idealne telesne težine.

Naučna istraživanja pokazuju da, na primer, konzumiranje večere između 21:30 i 22 sata povećava rizik pojave visokog krvnog pritiska, debljine i dijabetesa tipa 2. Stoga bi za naše optimalno zdravlje bilo važno resetovati sat sistema za varenje:

Doručak – Sat vremena nakon ustajanja bilo bi dobro doručkovati. Na taj način se sprečava umor, daje potrebna energija telu i sprečava unos rafinisane hrane bogate šećerom i glutenom poput kroasana i previše kofeinskih napitaka. 

Ručak – Idealno bi bilo ručati pet sati nakon doručka. Tako se održava optimalan metabolizam i podstiče gubitak suvišnih kilograma. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Večera – Odlazak u krevet punoga želuca pogubno je za naše zdravlje. Uživanje u kasnom obroku te odlazak u krevet uzrokovaće da se masne ćelije tela još više "udebljaju". Prevelik unos kalorija zahtevaće i pojačan rad gušterače, odnosno lučenje insulina, što će uzrokovati i poremećaj sna.

San je najbolja prirodna antiejdžing terapija, a i naučno je dokazano da dovoljno sna pomaže u regulaciji telesne težine. Večera pre 19 sati idealna je za održavanje zdrave telesne težine, dok je vreme oko 17:30 sati idealno za vežbanje jer tada telo najbrže sagoreva kalorije. 

Međuobroci – Preporučena vremena za međuobroke su 11 i 16 sati. Jedenjem međuobroka u ovo vreme bolje se reguliše nivo glukoze u krvi i telu daje potrebna energija pre ručka i večere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading