Kolač bez jaja, mleka i pečenja - Evo kako da napravite brze i ukusne KIKIRIKI KUGLICE

Autor: alternativa-za-vas.com

Lifestyle

09.09.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzo se prave, sadrže hranljive i zdrave sastojke i savršena su doza za više energije - otkrivamo recept za najlepše veganske kikiriki kuglice!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Namirnica koja obiluje zdravim mastima, proteinima i vlaknima je maslac od kikirikija. Može se jesti kao namaz ili ga možete dodavati raznim jelima i salatama. Važno je naglasiti da uvek treba koristiti samo prirodni maslac od kikirikija proverenih proizvođača.

Od njega možete napraviti i zdrave sirove kuglice koje će biti visokovredna poslastica. Ove kuglice je najbolje konzumirati pre ili posle vježbanja, kao međuobrok ili na poslu i školi kada vam je potrebna dodatna energija.

Sastojci:

½ šolje maslaca od kikirikija
¼ šolje agavinog sirupa ili meda
1 šolja ovsenih pahuljica
⅓ šolje susamovog brašna
⅓ šolje lanenog brašna
2 kašike chia semenki
¼ šolje brusnica
sveže isceđeni sok 1 narandže
1 kašika ekstrakta vanile
šolja = 2,5 dl

Priprema:

U većoj posudi mikserom izmešajte maslac od kikirikija, agavin sirup ili med, sok od narandže i ekstrakt vanile. Dodajte ovsene pahuljice, susamovo i laneno brašno, chia semenke i brusnice i dobro promešajte. Ako je smesa presuva dodajte malo vode, a ako je previše lepljiva dodajte ovsene pahuljice. Dobro izmešajte smesu rukom. Stavite u frižider na 10 minuta. Izvadite iz frižidera i rukama oblikujte kuglice jednake veličine.

Po želji kuglice možete uvaljati u kakao u prahu, susamove semenke, chia semenke i slično. Poslužite odmah ili vratite ih u frižider gde kuglice mogu stajati nekoliko dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading