ŠTRUDLE BLIZNAKINJE: Ovaj kolač je dvostruka poslastica!

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

23.04.2018

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako razmišljate kako napraviti štrudlu na malo drugačiji način, možda vam ovaj recept posluži za inspiraciju. Reč je zapravo o dvostrukoj štrudli, punjenoj nadevom od maka i oraha. Možda izgleda komplikovano, ali vrlo jednostavno se priprema i vrlo efektno će izgledati u preseku.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/Jelajelena Petrovic

Testo:

- 300 ml mleka
- 2 jaja
- 1 žumance
- 20 gr kvasca
- 400-500 gr brašna
- malo ulja
- korica limuna
- 1 kašičica šećera
- malo soli

Fil:

200 gr ml maka

200 gr ml oraha
100 gr suvog grožđa

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mleka, dodati šećer, jaja, malo ulja, brašno, koricu limuna, soli i zamesiti srednje glatko testo. 


Ostaviti da odmori do 30 minuta, a zatim razviti za prst debljine u pravougaonik. U mleven orah i mak dodati šećera po želji i po 50 gr suvog grožđa i vrlo malo vrućeg mleka da se mak i orah mogu razvući, tj. premazati po testu. 

Na razvučeno testo sa gornje strane namazati mak do manje od polovine testa, ostaviti prazno za 2 prsta pa namazati orah i njega lepo namazati na testo. Krenuti od gornjeg dela testa i uvijati u rolnicu do polovine, a zatim od donje uvijati namazane orahe i sastaviti rolate u sredini. Staviti štrudlu u pleh, pokriti i ostaviti 15 minuta. Namazati žumancetom i peći na 200 stepeni 40 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading