PAR MINUTA ZA TOP ZDRAVLJE: 5 jednostavnih pravila dobre ishrane!

Autor:

Lifestyle

19.03.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je i naučno dokazano da ne morate da brojite kalorije i da jedete minijaturne porcije da biste izgubili kilograme. Naravno, to ne znači da svakodnevno trebate da stavljate naglasak na ishranu koja se bazira na ugljen-hidratima i šećeru. Ono što za početak treba da uradite je da smanjite unos šećera i opustite se - rezultat bi mogao da vas iznenadi. Ipak, mnogi će reći kako sve to zvuči mnogo jednostavnije u teoriji nego u praksi. Iz tog razloga smo potražili savete nutricionista, i to one koje svi možemo da primenimo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Brzinsko pripremanje - a da pukneš od zdravlja!

Konzumirajte smeđi pirinač umesto belog

Pirinač je odlična namirnica za one koji nemaju previše vremena za kuvanje, a ne žele da jedu brzu hranu male nutritivne vrednosti. Dobra vest je da se ove namirnice ne morate odreći - jednostavno pređite na njenu zdraviju varijantu!

Ne zaboravite na zamrznuto voće

Kad sledeći put budete išli u prodavnicu, svežem voću dodajte i ono smrznuto. Trajaće duže i poslužiti vam kao odličan spas u svim onim užurbanim jutrima. Pripremite ukusan i zdravi smuti koji će vas ispuniti energijom i od kojeg ćete se osećati bolje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kupujte salate koje se jednostavno pripremaju

Dobro je poznato da salate mogu biti odličan obrok. Ali, njena priprema često može da oduzme više vremena nego što imamo. Iz tog razloga je bebi spanać jedna od odličnih ideja; ne treba da se secka ni termički obrađuje, a ako mu dodate tunjevinu ili barenu piletnu s malo začina, rešili ste problem ručka ili večere.

Planski kupujte putem interneta

Ako vam se ponekad i ne da odlazi u velike prodavnice da gubite sate među policama, srećni ste što živite u vremenu u kojem to i ne morate. Isplanirajte spisak zdravih namirnica i naručite ih preko interneta. Isto tako, danas i sve veći broj restorana nudi povoljne opcije zdravih obroka koji vam mogu poslužiti u danima kada stvarno nemate volje ili vremena za pripremanje hrane.

Imajte zalihe gotovih jela

Ne, ne mislimo ovde na gotova jela iz prodavnica bogata konzervansima, već na obroke koje ste pripremili kod kuće, a koji mogu stajati po nekoliko dana ili koja možete da zamrznete. Vrlo je jednostavno: napravite veću količinu nekog jela i imaćete ručak još nekoliko puta!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading