(VIDEO) PRSTE DA POLIŽEŠ: Napravite sami pitu uvijaču od spanaća i sira za tili čas!

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

Lifestyle

27.02.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad nemate dovoljno vremena da napravite domaće kore za pitu ili imate najavljene goste, evo odlične pite uvijače sa nadevom od spanaća i sira.

RepublikaFoto: youtube.com/Jelajelena Petrovic
Probajte ukusnu pitu od spanaća i sira

Praktičan, jednostavan i brz recept za laganu pitu očaravajućeg okusa. Mekana i sočna, idealna za mlade domaćice i početnike koji nemaju iskustvo za razvlačenjem domaćih kora. Poslužiti je možete uz jogurt ili kiselo mleko. 

Sastojci:

1/2 kg tankih kora, 1/2 kg spanaća, 200 gr sira, 2 jaja, so, 2 kašike griza, malo jogurta, ulje, veza mladog luka (može praziluk)

Priprema:

Na ulju propržiti luk dodati opran i isečen spanać pa i njega ispržiti dodati malo soli. Sir izgnječiti dodati malo jogurta, griza i jaja i sve izjednačiti. U to dodati spanać i izmešati.

Prvu koru raširiti na sto pa pouljiti dodati drugu preko nje pa sipati 3-4 kašike fila i rasporediti po celoj kori, saviti ivice i uviti u rolnicu i posle uviti na sredini u krug.

Sve tako do utroška materijala. Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta. Jako je ukusna i zdrava.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading