IDE SEZONA VIRUSA I GRIPA: Uzmite ovaj čaj sa dva MOĆNA SASTOJKA

Autor: Republika

Lifestyle

07.12.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S niskim temperaturama stigla je i sezona prehlada. Bez obzira na to želite li da izlečite prehladu ili da je sprečite, može vam pomoći ovaj čaj s dva moćna sastojka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uz vrećicu mente potrebno dodati i beli luk 

Potrebno vam je:

- 3 dl vode

- 3 čena belog luka
- vrećica čaja od mente ili nekoliko listića sveže mente
- med
- limun

1. Malo zgnječite beli luk, stavite ga u šoljicu i pustite da stoji 10 minuta kako bi se sve zdrave tvari koje se nalaze u njemu aktivirale.

2. Za to vreme stavite vodu da provri. Zatim u šoljicu s belim lukom stavite i vrećicu čaja te sve prelijte vrelom vodom i pustite da stoji 5 minuta.

3. Ako imate svežu mentu, umesto vrećice čaja u šoljicu stavite nekoliko listića mente i napravite isti postupak.

4. Nakon pet minuta procedite čaj, dodajte u njega kašiku meda po vlastitoj želji i malo limuna te popijte čaj dok je još topao.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dobar za prehladu

Nakon pripreme čaja ne bacajte beli luk ni mentu (pod uslovom da ste koristili sveže listove). Stavite beli luk i mentu u usta, polagano žvačite dve minuta i naposletku progutajte kako biste dezinfikovali usnu duplju i upaljeno grlo zaraženo bakterijama.

Beli luk, "kralj" zdravih namirnica, ima snažna antibakterijska i antiupalna svojstva, a menta otvara disajne puteve i olakšava iskašljavanje, pa su ova dva sastojka u kombinaciji moćan borac protiv prehlada i bakterijskih infekcija grla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading