ISPROBAJTE: Ovo alkoholno piće pomaže da zatrudnite

Autor: Republika

Lifestyle

05.12.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alkohol je štetan, ali su uprkos tome američki naučnici otkrili da neke vrste ovakvih pića povećavaju šanse da ostanete u drugom stanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Neke vrste alkohola pozitivno utiču na plodnost

Naučnici iz Vašingtona su uradili eksperiment, u kojem je učestvovalo 135 žena, starosti od 18 do 44 godina koji su imale probleme sa začećem.

Zadatak iz eksperimenta je zahtevao od žena da tokom nedelje konzumiraju jednu vrstu alkohola i da to zapišu u dnevnik, prenosi Ženski magazin. 

Sledeće nedelje, naučnici su proučavali stanje folikula u jajnicima, a podaci su pokazali da žene koje piju više od 5 čaša suvog crnog vina u toku meseca imaju mnogo bolju funkciju jajnika, što povećava šanse za uspešnu oplodnju.


Naučnici se slažu da je tajna u antioksidantnom resveratrolu, koji se nalazi u grožđu. Plus, ovaj sastojak ima i antikancerogeni i antiinflamatorni efekat, pa čak i snižava nivo šećera u krvi.

Što se tiče ostalih alkoholnih pića, uključujući pivo i belo vino, ovi napici nisu imali pozitivnog efekta na plodnost žena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading