IMATE PROBLEME SA VARENJEM: Ove ČETIRI namirnice nikako ne bi trebalo da jedete na prazan stomak!

Autor:

Lifestyle

22.07.2021

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ponekad ili često, imate problema sa želucem i probavom, pokušajte da izbegavate četiri vrste namirnica na prazan želudac

RepublikaFoto: pexels.com

1. Sirovo povrće

Sirovo povrće je zdravo i bogato vitaminima i mineralima. Ipak, ne preporučuje se za doručak jer sirovo povrće je pravi izazov za vašu probavu, posebno kad ga konzumirate na prazan želudac.

2. Jogurt

Ako imate osetljiv želudac, doručak koji uključuje jogurt, mogao bi teško da vam “padne”. Naime, jogurt sadrži zdrave mlečne bakterije koje, nažalost, ne stižu do creva jer ih prazan želudac ubije svojom kiselinom. Šta pomaže? Dovoljno je konzumirati pokoji orašasti plod, komad avokada ili kašiku pahuljica, kako vam želudac ne bi bio prazan.

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Banana

Banana na prazan želudac naglo podiže nivo šećera u krvi, ali isto tako taj nivo veoma brzo pada. Posledica toga može biti nagli napad gladi tokom dana.

4. Citrusi

Čaša sveže ceđenog soka od pomorandže? Zvuči zdravo, ali na prazan želudac može da izazove gorušicu. Jedini izuzetak je voda pomešana s limunom jer je limunov sok dosta razređen, preneo je portal „Avaz“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading