NAJSKUPLJI DEZERT NA SVETU: Ovaj sladoled košta više od 800 EVRA i mora da se naruči unapred, ali razlog za to je OPRAVDAN!

Autor:

Lifestyle

02.06.2021

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sladoled "Serendipity’s Golden Opulence Sundae" najskuplji je na svetu i košta 1.000 dolara, odnosno nešto više od 800 evra.

RepublikaFoto: youtube.com/ Guinness World Records

Ako se pitate zašto je baš toliko skup, tri kugle tahitijskog sladoleda od vanile dolaze prekrivene listićima od 23-karatnog zlata, bademma, kavijarom i orhidejama od zlata, koje se prave čak osam sati! Takođe, odozgo se stavlja i kandirano voće, ali ne bilo kakvo, već najkvalitetnije iz Pariza!

Da bi se cena još malo podigla, ovaj "zlatni sladoled" se služi u čašama od kristala koje koštaju oko 350 dolara, obložene su čime drugim nego zlatnim listićima od 23-karatnog zlata. Logično, ovakav sladoled ne jede se bilo kakvom kašičicom, već onom od, pogađate, zlata, i to 18-karatnog, navodi Mondo.

Najskuplji sladoled na svetu sadrži i skupocenu čokoladu iz Toskane, a zrna vanilije su uvezena sa Madagaskara. Još neki o sastojaka su karamelizovani pekan, tartufi od bele čokolade, jestivi dijamanti...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading