ČUDA ČINE ZA ZDRAVLJE! 5 namirnica koje bi trebalo da jedete svaki dan!

Autor:

Lifestyle

12.05.2021

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvedite pet novih namirnica u svakodnevnu ishranu, imajući na umu da jedete raznovrsno voće, povrće, žitarice celog zrna i potrebne proteine.

RepublikaFoto: pixabay.com

Krompir, piletina, jaja, mleko, hleb, meso i luk. Nedavna istraživanja pokazuju da se mnogi najčešće hrane kombinujući ove namirnice.

No, ponuda hrane je daleko raznovrsnija i šteta je da ne isprobate nove ukuse i u organizam unesete važne hranjive materije. Prvi dan započnite ovim namirnicama, ali nemojte ih zaboraviti ni kasnije:

Crvena paprika

Začinite obroke ljutom paprikom. Kapsaicin u njima ubrzaće metabolizam (pomažući u izgaranji masnog tkiva). Dodajte crvenu papriku u marinade za meso, u omlete ili jednostavno u salate.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kelj

Ako ste u potrazi za povrćem koje će obogatiti ​​uobičajenu salatu, pokušajte s lisnatim zelenim povrćem kao što je kelj. Jedna čaša sirovog kelja zadovoljiće dnevne potrebe za vitaminima A i C. Kelj je ukusan i sirov kao hrskava salata. U salatu dodajte maslinovo ulje i limun, koji će omekšati lisnato povrće, dodajte sušeno voće za dodatni ukus. Ili ga naprosto skuvajte, i na taj način ćete obogatiti organizam dodatnom dozom zdravlja.

Orasi

Orasi su bogati vlaknima, magnezijumom i antioksidansima, poput vitamina E. Pokazalo se i da dve šake oraha na dan mogu poboljšati protok krvi i pomoći u smanjenju krvnog pritiska. Orahe je lako uklopiti u ishranu. Oni su savršen dodatak za zobene kaše i salate. Možete ih ubaciti i u jela s mesom i grickati ih umesto slatkiša.

Bademov i maslac od kikirikija

Bademov i maslac od kikirikija puni su zdravih masnoća i proteina. Kupujte nesoljeni, bez dodatog šećera i konzervansa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading