Gužvara sa mesom, ajvarom i sirom: Prste da poližete (FOTO)

Autor:

Lifestyle

25.04.2021

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv i ukusan recept idealan za doručak ili večeru

RepublikaFoto: printskrin/prstohvatsoli

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

500 gr kora (19 komada);

600 gr mesa;
1 glavica luka;
200 gr sira;
3 kašike ajvara;
5 većih ili 6 manjih jaja;
300 ml jogurta;
100 ml kisele vode
100 gr pavlake;
4 kašicice senfa;
Prašak za pecivo; 
So, biber, tucana ljuta paprika, aleva paprika, ulje za prženje mesa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Priprema: 

Naseckajte luk na kockice i propežite na par kašika ulja, zatim dodajte meso. Propržite, pa dodajte senf, so, biber, tucanu papriku i kašičicu aleve paprike. 

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiseli vodu, pavlaku, malo soli i prašak za pecivo. 1/3 fila prebacite u drugu činiju pa u nju dodajte ajvar i sir. 

Podmažite pleh sa uljem ili sa mašću, pa stavite tri kore. Prve dve da vire iz pleha, trću malo zgužvajte na dno pleha. 5 kora, jednu po jednu umačite u fil i gužvajte u pleh jednu do druge. Zatim stavite polovinu mesa, pa još 5 kora guzvajte jednu po jednu u fil sa ajvarom. Ponovo 5 kora umčite u fil i ponovo gužvajte jednu do druge. Preklopite sa one dve kore koje vire, pa stavite još jednu koru od gore. Probodite nožem na par mesta. Ubacite u rernu na 200° i pecite je oko 50 minuta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading