NEĆETE OKA SKLOPITI: Ove 3 namirnice NIKAKO ne bi trebalo da jedete pred spavanje!

Autor: Republika

Lifestyle

13.04.2021

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mali broj onih koji vole da gricnu nešto slatko pred spavanje, a čokolada je uvek prva na listi omiljenih slatkiša.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Ono što mnogi zaboravljaju jeste da ona sadrži veliku količinu kofeina koji stresno deluje na kardiovaskularni sistem. Osim toga, stručnjaci su podsetili da je glavni sastojak kafe upravo kofein, a poznato je da se nikako ne preporučuje topli crni napitak pred odlazak u krevet. Smatra se da ovo piće izuzetno nadražujuće deluje na nervni sistem i samim tim uzrokuje probleme sa spavanjem.

Stručnjaci takođe savetuju da ne jedete previše začinjenu hranu nekoliko sati pre spavanja. Ove namirnice mogu da izazovu gorušicu, a koja se pogoršava onog trenutka kada telo stavite u horizontalni položaj. Pored toga, začinjena hrana bogata je histaminima, koji ometaju noćni odmor jer podižu energiju.

Pre spavanja treba izbegavati čak i nemasno meso poput ćuretine ili piletine. Nutricionisti podsećaju da protein sadržan u mesu pospešuje oslobađanje energije.

Nutricionisti su i istakli i čestu grešku koju prave svi koji muče muku sa suvišnim kilogramima. Nemoguće je izgubiti težinu ukoliko ne spavate dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading