Zaboravite na dijetu: OVE NAMIRNICE UBIJAJU APETIT!

Autor: Republika.rs

Lifestyle

10.04.2021

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je više pristalica gladovanja, a doktori smatraju da je periodični post ili gladovanje ono što obnavlja ćelije tela i doprinosi mršavljenju. Ali šta ako ste stalno gladni, ako ste u stanju da pojedete sve što vam se servira?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naučna istraživanja kažu da je svakom čoveku potrebno 2 nedelje da se navikne na promene. Isto važi i za režim ishrane. Ali šta ako ne možete da "održite" dijetu i imate jaku želju da pojedete sve ono što vam se brani? Pokušajte sa namirnicama koje "ubijaju" apetit.

Ovih 5 namirnica suzbijaju apetit:

RepublikaFoto: pixabay.com

Voda

Verovatno ste više puta čuli da je bolje dan započeti čašom vode. Prvo, pomaže u sprečavanju dehidracije, a drugo, smanjuje apetit. Ispijanje čaše vode pre svakog obroka takođe je korisno. Ako trebate da ublažite grčeve u stomaku, bolje je piti mineralnu vodu.

Evo jednog testa: kada vas uhvati neizdrživa glad, popijte jednu čašu mlake vode. Sačekajte desetak minuta, ako i dalje osećate glad, ručajte. Kada osetimo glad, često nam telo šalje signal da mu je, u stvari, potrebna voda.

Cimet

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovaj začin ne samo da suzbija glad, već pomaže i u čišćenju želuca, smanjuje šećer u krvi i ubrzava proces mršavljenja. Ovo su samo neke od zdravstvenih blagodati cimeta. Dodajte malo cimeta u čaj ili kafu i imaćete zanimljiv ukus i dobićete ogromne zdravstvene beneficije.

Zeleni čaj

Ovo piće sadrži tone korisnih antioksidanata i polifenola. Zeleni čaj je obavezan za one koji su na dijeti i žele da smršaju, a rezultati će biti neverovatni.

RepublikaFoto: pexels.com

Čia seme

Sadrže mnoštvo rastvorljivih dijetalnih vlakana i omega-3 masnih kiselina. Pokušajte da stavite nekoliko semenki u čašu vode i nakon pola sata tečnost će  postati želatinasta i od nje se mogu praviti sjajni pudinzi. Takođe, seme se može konzumirati suvo. Izaberite metod koji vam najviše odgovara, prenosi Informer.

RepublikaFoto: Photo by SnapbyThree MY on Unsplash

Kafa

Neki ljudi misle da kofein može pomoći u suzbijanju gladi, ali istraživanja su pokazala da to čine antioksidanti. Kofein jednostavno rastvoren u vodi ne smanjuje glad toliko koliko to može kafa bez kofeina. Domaća kafa je vrlo zdravo piće i nema akutnih razloga da je u potpunosti odbijete. Pored toga, kofein u kafi ubrzava metaboličke procese, što pomaže u efikasnijem sagorevanju masti.

Samo ovih pet proizvoda je dovoljno da uvrstite u ishranu i da smanjite težinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading