DOKTOR BRANIMIR NESTOROVIĆ KAŽE DA JEDNA STVAR ČINI OSNOVU DOBROG ZDRAVLJA! O tome i ne mislimo dok ne krene da nas muči!

Autor: Republika

Lifestyle

25.03.2021

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Nestorović je ispričao da antibiotici mogu da poremete u velikoj meri naš metabolizam i crevnu floru.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

On je nedavno u gostovanju na jednoj televiziju otkrio da je najvažnije po zdravlje čoveka održavanje crevne flore u organizmu i da na to svi zaboravljamo.

Kada mnogo koristite antibiotike, rizikujete da postanete rezistentni na njih. A ono što mnogi zaboravljaju je to da oni strašno poremete našu crevnu floru. Naša crevna flora to je osnova našeg zdravlja, ono što imate u crevima je bogatstvo koje steknete u životu, dakle ono što vam čuva zdravlje je crevna flora – rekao je Nestorović u TV emisiji “Govornica.

Nestorović je potom objasnio da i bakterije koje imamo u crevima nas štite od toga da unesemo nove bakterije u organizam.

- Kada pojedemo neku inficiranu hranu, te bakterije u našim crevima ne daju toj bakteriji da se nastani u organizmu - naglasio je Nestorović.

Bakterije u crevnoj flori sintetišu i gomilu vitamina, kao što su K vitamin i B12 i tako dalje, napomenuo je doktor Nestorović važnost održavanja dobrog zdravlja crevne flore.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading