(RECEPT) PAHULJASTA JAJA: Grandiozan doručak za svaki dan

Autor: Republika

Lifestyle

15.03.2021

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je dobro poznata kombinacija jaja i slanine u zanimljivom izdanju.

RepublikaFoto: shutterstock
Vazdušasta jaja

Verovatno ste u proteklih nekoliko godina na društvenim mrežama naišli na tzv. "cloud eggs", odnosno pahuljasti, zapečeni sneg od belanaca s divnim mekim žancem u centru. 

 

Danas vam donosimo postupak pripreme ovog efektnog doručka i predlažemo da u "sneg" pomešate komadiće hrskave slanine. Po želji dodajte i narendani sir, sušeni paradajz ili neke začine i uživajte već pri samom pogledu. 


Sastojci:

4 jaja

2 kriške slanine

Biber

Priprema:

Zagrejte pećnicu na 220 stepeni, a lim za pečenje obložite papirom. Pažljivo odvojte belance od žumanca.

Stavite žumance u četiri male posude i tucite belanca u čvrst sneg. Slaninu ispecite u šerpi, a višak masnoće iscedite uz pomoć papirnatih peškira. Sačekajte nekoliko minuta da se malo ohladi, a zatim ga sitno iseckajte. Pomešajte slaninu sa belancima. Na papiru za pečenje formirajte četiri gomile snega i napravite udubinu, a zatim stavite u zagrejanu rernu na tri minuta. Izvadite belanca i u svaki bunar stavite po jedan žumance. Popaprite i pecite još dva minuta.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading